Hyppää sisältöön

ELY-keskusten liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen johtajat nimitetty

Julkaistu 10.10.2019

Väylän pääjohtaja Kari Wihlman on nimittänyt seuraavat henkilöt elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen johtajiksi 1.1.2020-31.12.2024: 

- DI Kari Halme Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Kouvolaan

- DI Juha Sammallahti Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Tampereelle

- DI Jukka Lehtinen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Jyväskylään

- DI Tommi Huttunen Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Kuopioon

- DI Anders Östergård Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Vaasaan

- DI Timo Mäkikyrö Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Ouluun

- DI Jaakko Ylinampa Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Rovaniemelle

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen liikenne- ja infrastruktuuri –vastuualueen johtajana jatkaa DI Tuovi Päiviö ja Varsinais-Suomen liikenne- ja infrastruktuuri –vastuualueen johtajana DI Matti Vehviläinen.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY-keskukset) edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtiohallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset kuuluvat Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalaan. Keskuksia ohjaavat työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla Väylä ja Traficom sekä ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö ja Ruokavirasto sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ja sisäministeriö.

Väylä vastaa alueellisten ELY-keskusten toimialaohjauksesta toimialallaan sekä tienpidon yhteensovittamisesta ELY-keskuksissa.  Väylän pääjohtaja nimittää liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen johtajat.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.