Takaisin

ELY-keskusten liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen johtajat nimitetty

ELY-keskusten liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen johtajat nimitetty

Julkaistu 11.10.2019

Väylän pääjohtaja Kari Wihlman on nimittänyt seuraavat henkilöt elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen johtajiksi 1.1.2020-31.12.2024: 

- DI Kari Halme Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Kouvolaan

- DI Juha Sammallahti Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Tampereelle

- DI Jukka Lehtinen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Jyväskylään

- DI Tommi Huttunen Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Kuopioon

- DI Anders Östergård Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Vaasaan

- DI Timo Mäkikyrö Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Ouluun

- DI Jaakko Ylinampa Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen Rovaniemelle

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen liikenne- ja infrastruktuuri –vastuualueen johtajana jatkaa DI Tuovi Päiviö ja Varsinais-Suomen liikenne- ja infrastruktuuri –vastuualueen johtajana DI Matti Vehviläinen.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY-keskukset) edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtiohallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset kuuluvat Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalaan. Keskuksia ohjaavat työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla Väylä ja Traficom sekä ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö ja Ruokavirasto sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ja sisäministeriö.

Väylä vastaa alueellisten ELY-keskusten toimialaohjauksesta toimialallaan sekä tienpidon yhteensovittamisesta ELY-keskuksissa.  Väylän pääjohtaja nimittää liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen johtajat.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.


reaktionapit