Hyppää sisältöön

Eläköön selvä kuski! Kansalaiset haluavat kännikuskit pois ratista ja ruorista

Julkaistu 9.3.2012

Alkoholi pois tieliikenteestä ja vesiltä. Tähän tiivistyy moni Eläköön-liikenneturvallisuuskampanjan verkkosivulle jätetyistä ideoista paremman liikenneturvallisuuden puolesta. Huolta on herättänyt myös suojateiden ja tasoristeysten turvallisuus.

Viinat pois auton matkustamosta, tuki promillerajan laskulle tai täysi nollatoleranssi kaikkiin liikennemuotoihin, julkisia alkometrejä ja ajokorttipakko myös vesiliikenteeseen. Nämä ovat konkreettisia esimerkkejä kansalaisten ehdotuksista, joilla tähdätään kohti turvallisempaa liikennettä.

Kampanja kannustaa ihmisiä lupaamaan eläköön.fi-sivuilla, että he toimivat näiden ideoiden mukaan mm. päihteettömän liikennekulttuurin, turvallisempien suojateiden tai tasoristeysturvallisuuden puolesta.

Kansalaiset ja viranomaiset samaa mieltä liikenneturvallisuudesta

Eläköön-kampanjan tavoitteena on tukea omalta osaltaan juuri valmistuneen tieliikenteen turvallisuussuunnitelman tavoitteita. Suunnitelmassa kiinnitetään huomiota mm. promillerajan laskuun, alkolukon käyttöönoton laajentamiseen ja liikenneraittiuskampanjointiin. Erityisesti painotettiin oikeaa asennetta turvallisen liikenteen luomisessa.

Nyt julkaistu tieliikenteen turvallisuussuunnitelma kestää vuoteen 2014, kuten myös Eläköön-kampanjointi. Laajasti viranomais- ja järjestötahot yhdistävä Eläköön-kampanja sisältää kaikki liikenne- ja liikkumismuodot, tieliikenteen lisäksi siis myös vesi- ja raideliikenteen, ilmailun ja ylipäätään ihmisen liikkumisen kokonaisuudessaan.

Seuraavaksi Eläköön-kampanja kääntää katseen nuoriin

Ihmisiä omaehtoiseen liikenneturvallisuustoimintaan kannustava Eläköön-kampanja pyrkii tuomaan liikenneturvallisuusasiat helposti kaikkien ulottuville. Seuraavaksi erityishuomio kiinnitetään nuoriin, joita lähestytään sekä mopoilun että vesiturvallisuuden puolesta kevään ja kesän aikana.

Mopojen määrä on lähes kolminkertaistunut reilun vuosikymmenen aikana. Samalla myös mopo-onnettomuudet ovat lisääntyneet.

Nuoret viettävät erityisesti kesäisin paljon aikaa vesillä ja veden äärellä. Oikean turvallisuusasenteen omaksuminen vähentää onnettomuusriskiä huomattavasti.

Kampanjassa ovat mukana Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikennevirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Poliisi ja Liikenneturva. Lisäksi mukana on laaja verkosto alan järjestöjä.

www.eläköön.fi/tehtavat
www.eläköön.fi
 www.facebook.com/elakoon

Tavoitteet todeksi - tieliikenteen turvallisuussuunnitelma vuoteen 2014:
http://www.lvm.fi/web/fi/tiedote/-/view/3024622


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.