null E18 Turun kehätie: Vanhan Härkätien liittymä uuteen paikkaan Vt 10:llä

E18 Turun kehätie: Vanhan Härkätien liittymä uuteen paikkaan Vt 10:llä

Julkaistu 16.10.2019

Turun kehätien parannustyöt etenevät Kauselassa, jossa Vanhan Härkätien liittymä valtatie 10:lle suljetaan perjantaina 18.10.2019 iltapäivän aikana. Vanhan Härkätien liikenne siirtyy lopullisesti käyttämään uutta Avantin alueen kohdalla olevaa nelihaaraliittymää noin 200 metriä etelämpänä Turun suunnassa. Länsi-Avantintien yhteys Avantin teollisuusalueelle ei ole vielä avoin yleiselle liikenteelle.

Vanhan Härkätien liittymän sulkemisen yhteydessä toteutetaan kyseisen liittymäalueen kohdalla olevan linja-autopysäkkien siirto klo 14:00 noin 200 m etelämmäksi Turun suuntaan. Pysäkille kulku jalkaisin tai polkupyörällä on mahdollista Vanhanlinnan suunnalta Vanhan Härkätien uutta yhteyttä pitkin sekä Tammitien suunnalta kuljettaessa uuden alikulkukäytävän kautta.

Hankkeesta saa lisätietoja verkkosivuilta www.vayla.fi/turunkehatie sekä Facebookissa www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylä p. 029 534 3608, [email protected]

Työpäällikkö Eetu Väisänen, Destia Oy p. 040 351 0790, [email protected]

Liitteet

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeen ensimmäisessä vaiheessa poistetaan tasoliittymät Kauselan ja Kirismäen väliltä sekä rakennetaan Pukkilan ja Kirismäen välinen tieosuus nelikaistaiseksi. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Ensimmäisen rakennusvaiheen kustannusarvio on 39 M€:a. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2021. Hankkeen toteuttaa Väylä yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. 

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.