Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: Uudet liikennejärjestelyt sujuvoittavat liikennettä Kauselan eritasoliittymässä Kaarinassa

Julkaistu 21.10.2021 16.24

 

Turun kehätie -hankkeen rakennustyöt Kauselan eritasoliittymän kohdalla etenevät. Uudistetut rampit valtatieltä 10 kehätielle Naantalin suuntaan ja kehätieltä Piikkiön suunnasta valtatielle 10 avataan liikenteelle perjantaina 22.10.2021 kello 13.00. Samalla otetaan käyttöön valtatien 10 ja rampin liittymässä uudet liikennevalot.

Nyt liikenteelle otettavat järjestelyt sujuvoittavat liikennettä sekä kehätiellä että valtatiellä 10. Aikaisemmin esiintyneiden aamu- ja iltapäiväruuhkien odotetaan helpottuvan uusien järjestelyjen myötä merkittävästi, koska valtatieltä 10 kehätielle Naantalin suuntaan liittyvien ei enää tarvitse väistää kehätien liikennettä. Kehätien liikenne Piikkiön suunnasta Naantaliin kulkee omaa kaistaa eritasoliittymän läpi. 

Samassa yhteydessä Liedosta Naantalin suuntaan valtatieltä 10 kehätielle kulkevaa ramppia ajaville tulee väistämisvelvollisuus.

Rakennustyöt jatkuvat vielä valtatiellä 10 ja tulevien viikkojen aikana keskitytään erityisesti päällystystöihin, jotka paikoin haittaavat liikennettä. Pääosa päällystystöistä pyritään tekemään yöaikaan.

Kauselan eritasoliittymän ramppi Piikkiön suunnasta valtatielle 10 avataan liikenteelle.

Kuva: Kauselan eritasoliittymän ramppi Piikkiön suunnasta valtatielle 10 avataan liikenteelle.

Taustatietoa

2. rakennusvaihe 2020-2023 Kausela-Pukkila

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, [email protected] 
Projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen, Kreate Oy p. 040 524 7319, [email protected] 

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme http://www.vayla.fi/turunkehatie 
Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.