Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: Tammitien liittymä uuteen paikkaan Vt 10:llä

Julkaistu 23.09.2019

Turun kehätien parannustyöt etenevät myös Kauselassa, jossa siirretään liikennettä uusille reiteille.

Nykyinen Tammitien liittymä valtatie 10:lle sulkeutuu keskiviikkona 25.9.2019 puoliltapäivin. Samalla Tammitieltä avataan uusi yhteys valtatielle noin 200 metriä nykyistä liittymää etelämpänä.

Länsi-Avantintietä välillä Tammitie-Avantin teollisuusalue ei kuitenkaan vielä avata yleiselle liikenteelle. Vanhan Härkätien liittymä toimii edelleen nykyisellä paikallaan.

Destian työpäällikkö Eetu Väisäsen mukaan uusi liittymä vaatii tienkäyttäjiltä tarkkuutta ja joustoa, kunnes alue ja sen tiejärjestelyt on saatu kokonaan valmiiksi.

”Etenkin Vt 10:n uudessa tasoliittymässä on pidettävä maltti mukana niin sivutieltä tulevien kuin päätietä ajavien osalta”, Väisänen opastaa.

Hankkeesta saa lisätietoja verkkosivuilta www.vayla.fi/turunkehatie sekä Facebookissa www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylä p. 029 534 3608, [email protected]

Työpäällikkö Eetu Väisänen, Destia Oy p. 040 351 0790, [email protected]

Liitteet

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeen ensimmäisessä vaiheessa poistetaan tasoliittymät Kauselan ja Kirismäen väliltä sekä rakennetaan Pukkilan ja Kirismäen välinen tieosuus nelikaistaiseksi. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Ensimmäisen rakennusvaiheen kustannusarvio on 39 M€:a. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2021. Hankkeen toteuttaa Väylä yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. 

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.