Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: Tähkäpääntien sillan korjaus käynnistyy ja ajoneuvoliikenne siirtyy kiertotielle

Julkaistu 8.7.2021 9.09

 

Tänä kesänä kehätietöiden korjauslistalla on kehätien ylittävä Tähkäpääntien silta. Silta yhdistää Tähkäpään tilan alueen Littoistenjärventielle sekä toimii Turun kehätien ylittävänä jalankulun ja pyöräilyn väylänä.

Työt sillalla ovat käynnissä 12.7.2021-15.8.2021. Töiden ajan silta on suljettu ajoneuvoliikenteeltä, jolle rakennetaan väliaikainen kulku Turun kehätien kautta (kartat). Silta palvelee kuitenkin töiden ajan jalankulun ja pyöräilyn liikennettä.

- Tähkäpääntien työt on ajoitettu kesälle, jotta tie olisi käytössä koulun lukukausien aikana. Töitä on edeltänyt kohta valmistuvat Aurajoen ylittävien jalankulun ja pyöräilyn siltojen korjaamiset, joiden lyhytkestoiset kiertoreitit ovat kulkeneet Tähkäpääntien sillan yli. Näillä liikennejärjestelyillä olemme pyrkineet takaamaan jalankulkijoille ja pyöräilijöille mahdollisimman sujuvat reitit, kertoo projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen Kreatelta.

Kulku Tähkäpääntielle Naantalin suuntaan ajettaessa

Tähkäpääntielle pääsee liittymään Turun kehätieltä Naantalin suuntaan ajettaessa Kauselan rampin kohdalla. Tähkäpääntieltä väliaikaista reittiä pääsee poistumaan Naantalin suuntaan tai Hämeentielle liittyvälle rampille (kartta 1).

Kulku Tähkäpääntielle Naantalin suuntaan ajettaessa ja poistuminen Tähkäpään tieltä

Kartta 1: Kulku Tähkäpääntielle Naantalin suuntaan ajettaessa ja poistuminen Tähkäpään tieltä.

Kulku Tähkäpääntielle Piikkiön suuntaan ajettaessa tai Hämeentieltä tultaessa

Piikkiön suuntaan ajettaessa tai Hämeentieltä Tähkäpääntielle kuljettaessa, tulee ajaa Turun kehätietä Tuulissuon liittymään, josta käännytään takaisin Naantalin suuntaan (kartta 2).

Kulku Tähkäpääntielle Piikkiön suuntaan ajettaessa Tuullissuon liittymän kautta..

Kartta 2: Kulku Tähkäpääntielle Piikkiön suuntaan ajettaessa.

Tähkäpään sillan jalankulun ja pyöräilyn yhteys

Silta palvelee töiden ajan jalankulun ja pyöräilyn liikennettä (kartta 1).

Taustatietoa

  1. rakennusvaihe 2020-2023 Kausela-Pukkila

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, [email protected]
Projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen, Kreate Oy p. 040 524 7319, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme http://www.vayla.fi/turunkehatie
Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.