Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reitteihin Turun kehätien varrella

Julkaistu 3.9.2020

Turun kehätie -hankkeen toisen rakennusvaiheeseen työt aiheuttavat muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reitteihin kehätien myötäisellä väylällä. Kiertoreitti otetaan käyttöön maanantaina 7. syyskuuta. Kiertoreitti on käytössä kevääseen 2021.

Jalankulun ja pyöräilyn reitit kehätien varrella

Kehätien suuntaisesti kulkeva jalankulun ja pyöräilyn väylä on osin suljettu K-Citymarket Ravattulan ja Tähkäpääntien välisellä osuudella. Kiertoreitti kääntyy K-Citymarket Ravattulan varastorakennuksen takaa Littoistenjärventielle ja siitä edelleen Tähkäpääntielle.

Vaikka kiertotiet pidentävät matkaa, ovat uudet kiertotiet tällä hetkellä paras ja turvallisin reitti koululaisille sekä muille jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Niissä kohdissa, joissa jalankulun ja pyöräilyn väylä kulkee työmaan vieressä, on väylä erotettu työmaasta aidalla. 
 

alt=""

Kuva: Jalankulun ja pyöräilyn kiertotiet Turun kehätien sekä Kaarinantien ja Littoistenjärventien kohdalla.

Jalankulun ja pyöräilyn reitit valtatie 10 varrella

Valtatien 10 varrella jalankulun ja pyöräilyn pyöräilyn liikenne on siirretty kiertoreitille elokuussa. Järjestelyt ovat pääpiirteissään voimassa syksyyn 2021.

Turun suunnasta katsottuna liikenne on siirretty valtatien 10, eli Hämeentien myötäiseltä väylältä, kiertotielle Auranlaakson ABC:n kohdalla, josta se jatkuu Kaarinantien yli Keulakadulle ja siirtyy Ankkurikatua pitkin takaisin Hämeentien viereen. Kaarinantien ylityskohta varustetaan työnaikaisilla liikennevaloilla. Melatieltä tuleva jalankulun ja pyöräilyn alikulkukäytävä pysyy auki.

Lokakuun lopussa 2020 reittiin tulee linjauksen muutos Ankkurikadun kohdalle. Tästä muutoksesta tiedotetaan, kun reitin siirto on ajankohtaista.

Taustatietoa

2. rakennusvaihe 2020-2023 Kausela-Pukkila

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, [email protected]

Projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen, Kreate Oy p. 040 524 7319, [email protected]


Seuraa hanketta:

Verkkosivuillamme http://www.vayla.fi/turunkehatie

Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/ 

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.