Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: Muutoksia jalankulun ja pyöräilyn kiertoreitteihin Hämeentien varrella

Julkaistu 17.11.2020 9.00

 

Valtatien 10, eli Hämeentien varrella jalankulun, pyöräilyn ja mopojen liikenteen kiertoreitti muuttuu keskiviikkona 18.11.2020 klo 12 (kartta).

Turun suunnasta katsottuna liikenne kulkee kuten aiemmin valtatien 10, eli Hämeentien myötäiseltä väylältä kiertotielle Auranlaakson ABC:n kohdalla, josta se jatkuu Kaarinantien yli Keulakadulle ja Ankkurikadulle. Kiertoreitti muuttuu tässä kohdassa niin, että se jatkuu Ankkurikadulta suoraan Littoistenjärventielle, uutta jalankulun ja pyöräilyn väylää pitkin. Tämän jälkeen reitti jatkuu Littoistenjärventien jalankulun ja pyöräilyn väylää Citymarketin takaa kiertäen. Hämeentien myötäiselle väylälle liitytään Littoistenjärventieltä, Citymarketin Kauselan liittymän puoleista reittiä käyttäen.

Kiertotiet on opastettu. Kaarinantien ylityskohta on varustettu työnaikaisilla liikennevaloilla ja Littoistenjärventie ylitetään suojatien kautta. Melatieltä tuleva jalankulun ja pyöräilyn alikulkukäytävä pysyy auki.

Kaarinan Hämeentien jalankulun ja pyöräilyn kiertoreitti Keulakadun, Ankkurikadun ja Littoistenjärventien kautta.

Kuva: Muuttunut jalankulun ja pyöräilyn kiertotiet kulkee Keulakadulta suoraan Littoistenjärventien jalankulun ja pyöräilyn väylälle ja jatkuu samaista väylää kulkien Citymarketin takaa.

Jalankulun ja pyöräilyn kiertotiejärjestely on voimassa syksyyn 2021. Kiertotiejärjestelyt liittyvät alueella toteutettaviin johto- ja linjasiirtoihin sekä syksyllä käynnistyviin valtatien 10 parannustöihin.

Taustatietoa

2. rakennusvaihe 2020-2023 Kausela-Pukkila

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, [email protected]

Projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen, Kreate Oy p. 040 524 7319, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme http://www.vayla.fi/turunkehatie
Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.