Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: Moottoritien risteyssillan purkutyöt haittaavat liikennettä Kirismäessä – Turku-Helsinki moottoritien liikenne ohjataan kiertoreitille tulevana viikonloppuna

Julkaistu 05.08.2020

Turun kehätien parannustyöt etenevät aikataulussaan. Tulevana viikonloppuna 8.–10. elokuuta aloitetaan Kirismäessä Turku–Helsinki -moottoritien ylittävän vanhan sillan purkutyöt, joiden vuoksi moottoritiellä on käytössä kiertotie Kirismäen eritasoliittymän ramppien kautta.

Siltatyöt pudottavat nopeusrajoituksia Turku-Helsinki -moottoritiellä Turun kehätien, eli Kirismäen eritasoliittymän kohdalla alimmillaan 50 km/h:ssa. Jotta purkutyö voidaan toteuttaa turvallisesti, moottoritien liikenne ohjataan väliaikaisesti kiertoreitille kulkemaan siltapaikan ohi eritasoliittymän ramppien kautta.

Liikennejärjestelyt ovat voimassa lauantai-illasta 8.8.2020 klo 18.00 maanantaiaamuun 10.8.2020 klo 05.00 saakka.

Turku-Helsinki moottoritien kiertoreitti Kirismäen liittymän kohdalla.

Turku-Helsinki moottoritien kiertoreitti Kirismäen liittymän kohdalla.

Väyläviraston projektipäällikön Juha Sillanpään mukaan liikenne Kirismäen kohdalla tulee töiden ajaksi hidastumaan merkittävästi. Hän korostaakin alempien nopeuksien, riittävien turvavälien ja joustavan ajotavan merkitystä. Lisäksi alueella liikkuu etenkin purkutöiden aikaan normaalia enemmän työkoneita ja raskasta kalustoa.

”Matkaan on hyvä varata tulevan viikonlopun jälkeen hieman aiempaa enemmän aikaa, erityisesti sunnuntai-iltana. Alennetut nopeudet ovat paitsi tienkäyttäjien myös tienrakentajien turva”, Sillanpää painottaa.

Nyt tapahtuva sillan purkutyö hidastaa väliaikaisesti liikennettä sekä moottoritiellä että myös kehätiellä Kirismäen kohdalla, kun valtatien liikenne risteää samassa tasossa kehätien liikenteen kanssa.  

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylä p. 029 534 3608, [email protected]

Työpäällikkö Eetu Väisänen, Destia Oy p. 040 351 0790, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme http://www.vayla.fi/turunkehatie  

Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/

 

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.

Liitteet

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.