Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: liikennejärjestelyt Hämeentien varrella – Tähkäpään silta avataan ajoneuvoliikenteelle tiistaina 10.8.

Julkaistu 5.8.2021 14.52

 

Kesällä 2020 käynnistyneet Turun kehätie -hankkeen valtatien 10 parannustyöt jatkuvat vielä syyskauden 2021 ja jalankulun ja pyöräilyn kiertoreitit ovat voimassa toistaiseksi (kartta). Vaikka kiertotiet pidentävät matkaa, ovat ne kuitenkin paras ja turvallisin reitti syyslukukauttaan aloittaville koululaisille sekä muille alueella liikkuville jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Vaikka työmaalla ollaan tietoisia koulujen alkamisajankohdasta ja tiellä liikkuvista uusista koululaisista, työmaa-alueen läheisyydessä on aina noudatettava erityistä varovaisuutta. Turvallisen liikkumisen periaatteet on hyvä kerrata koulujen alkaessa myös lapsen kanssa:

- Seuraa opasteita: opeta niiden mukainen reitti lapselle
- Opeta valppauteen: työmaan läheisyydessä ei pidä keskittyä puhelimeen tai leikkiin.

Tähkäpään silta avataan ajoneuvoliikenteelle tiistaina 10.8.

Korjaustyöt Turun kehätien ylittävällä Tähkäpääntien sillalla ovat loppusuoralla, ja silta avataan liikenteelle tiistaina 10.8. Maanantaina 9.8. sillalla tehdään vielä asfaltointitöitä, jonka vuoksi silta on suljettu sekä ajoneuvoilta että pyöräilijöiltä sekä jalankulkijoilta.

- Tähkäpääntien työt ajoitettiin kesälle, jotta tie olisi käytössä koulujen lukukausien aikana. Työt ovat sujuneet suunnitellusti, ja pääsemme avaamaan sillan liikenteelle juuri ennen koulujen alkua, kertoo projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen Kreatelta.

Sillan kaiteiden uusiminen jatkuu vielä avaamisen jälkeen, mutta työt pyritään tekemään niin, että siitä ei ole haittaa liikenteelle.

Kartta, johon kuvattuna liikennejärjestelyt Hämeentien varrella

Taustatietoa

  1. rakennusvaihe 2020-2023 Kausela-Pukkila

Lisätietoja:


Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, [email protected]
Projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen, Kreate Oy p. 040 524 7319, [email protected]

Seuraa hanketta:
 

Verkkosivuiltamme http://www.vayla.fi/turunkehatie
Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.