null E18 Turun kehätie: Länsi-Avantintien liikennevalot käyttöön tiistaina

E18 Turun kehätie: Länsi-Avantintien liikennevalot käyttöön tiistaina

Julkaistu 15.12.2019

Turun kehätien parannustyöt etenevät Kauselan alueella. Valtatie 10:llä Vanhan Härkätien ja Länsi-Avantintien liikenne on siirtynyt jo syyskuun aikana käyttämään uutta Avantin kohdan liittymää. Tiistaina 17.12.2019 klo 12:00 otetaan samaisessa liittymässä käyttöön uudet liikennevalot.

Länsi-Avantintien yhteys Avantin teollisuusalueelle ei ole vielä avoin yleiselle liikenteelle. Varsinaisen Länsi-Avantintien käyttöönotosta tiedotetaan kevään 2020 aikana. Kartta alueesta tiedotteen liitteenä.

Hankkeesta saa lisätietoja verkkosivuilta www.vayla.fi/turunkehatie sekä Facebookissa www.facebook.com/E18Turunkehatie/ 

Lisätietoja:

Projekti-insinööri Mervi Kulha, Väylä p. 029 534 3393, [email protected]
Työpäällikkö Eetu Väisänen, Destia Oy p. 040 351 0790, [email protected]

Liitteet

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeen ensimmäisessä vaiheessa poistetaan tasoliittymät Kauselan ja Kirismäen väliltä sekä rakennetaan Pukkilan ja Kirismäen välinen tieosuus nelikaistaiseksi. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Ensimmäisen rakennusvaiheen kustannusarvio on 39 M€:a. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2021. Hankkeen toteuttaa Väylä yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. 

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.