Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: Kirismäessä uusia väyliä liikenteelle ja Haapalantien sulkeminen kehätielle

Julkaistu 17.6.2021 10.25

 

E18 Turun kehätie -hankkeen niin kutsutun ensimmäisen vaiheen kohteita valmistuu vauhdilla Kirismäessä.

Perjantain 18.6. aikana avataan uusi ramppi liikenteelle Kirismäen eritasoliittymässä, kun Piikkiön suuntaan kulkeva liikenne siirtyy lopulliselle reitilleen (kartta 1). Naantalin suuntaan kulkeva kehätien liikenne jatkaa toistaiseksi vielä nykyisellä reitillään. Muut Kirismäen eritasoliittymän ramppikohteet valmistuvat kesän lopulla ja niiden liikenteelle otoista tiedotetaan myöhemmin.

Perjantaina 18.6. kulku Haapalantieltä kehätielle suljetaan. Samassa yhteydessä otetaan käyttöön uusi yhteys Kirismäestä Haapalantieltä Urpomäentien kautta Pukkilan eritasoliittymälle (kartta 2). Yhteyden Urpomäentieltä valmisteilla olevan riistasillan kautta kehätien ylitse on tarkoitus valmistua kesän aikana. Tämä yhteys otetaan liikenteelle myöhemmin.

Kartta avautuvasta reitistä E5 Kirismäen eritasoliittymän kohdalta

Kartta 1

Kartta uudesta reitistä E4 Pukkilan eritasoliittymän kohdalta

Kartta 2

Lisätietoja:

Projekti-insinööri Mervi Kulha, Väylävirasto p. 0295 343 393, [email protected]
Työmaapäällikkö Jarmo Laiho, Destia Oy p. 0400 420 408, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme http://www.vayla.fi/turunkehatie
Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.