Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: Alisippaantien uusi risteyssilta avataan

Julkaistu 27.7.2021 10.38

 

E18 Kausela-Kirismäki -hankkeessa valmistuu Turun kehätien ylittävä uusi Sippaan risteyssilta. Tasoliittymä Alisippaantieltä kehätielle suljettiin huhtikuussa 2020, josta lähtien rakennustöitä on tehty Alisippaantien ja Tuulissuontien välillä. Uusi silta otetaan liikenteelle perjantaina 30.7.2021.

- Sippaan risteyssilta yhdistää Avantin ja Tuulissuon alueen Littoisiin ja sujuvoittaa osaltaan liikennettä näiden alueiden välillä. Sillan ansiosta on voitu poistaa taas yksi turvaton tasoliittymä kehätielle, sanoo projektipäällikkö Juha Sillanpää Väylävirastolta.

Uudella sillalla kulkee kaksi ajokaistaa ja nopeusrajoitus on 40 km/h. Sillan länsipuolella on jalankulun ja pyöräilyn väylä. Sillan länsipuolella Muuraussuontien ja Toimenlantie liittyvät Alisippaantielle uusien liittymien kautta. Nykyinen kehätien alittava kevyen liikenteen alikulkukäytävä puretaan myöhemmin.

Karttakuvassa Turun kehätien ylittävä uusi Sippaan risteyssilta

Kartta Alisippaantien uusista liikennejärjestelyistä.

Lisätietoja:

Projekti-insinööri Mervi Kulha, Väylävirasto p. 0295 34 3393, [email protected] 
Työmaapäällikkö Jarmo Laiho, Destia Oy p. 0400 420 408, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme http://www.vayla.fi/turunkehatie
Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.