Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: 2,2 km kehätietä, Pukkilan eritasoliittymä ja uusi Tuulissuontie liikenteelle

Julkaistu 25.11.2020 8.55

 

Turun kehätie -hankkeen 1. vaiheessa kehätie rakennetaan nelinkaistaiseksi välillä Pukkila-Kirismäki. Torstaina 26.11.2020 klo 9 avataan 2,2 km osuus uutta kehätietä liikenteelle välillä Sippaa-Kirismäki. Samalla otetaan liikenteelle Pukkilan uusi eritasoliittymä sekä uusi Tuulissuontie, joka yhdistää Tuulissuon teollisuusalueen Pukkilan eritasoliittymään (kartta).

-          Saamme nyt avattua merkittävän osuuden kehätietä ja uuden eritasoliittymän liikenteelle. Liikenteen sujuvuus paranee, kun se saadaan siirrettyä pois työnaikasilta kiertoteiltä ja tasoliittymät poistuvat Pukkilan kohdalta. Kehätien sujuvuus paranee myös häiriötilanteissa, kun uusi rinnakkaistieyhteys Tuulissuon kautta valtatielle 10 avataan, kertoo projektipäällikkö Juha Sillanpää Väylävirastosta.

Nyt avattava Tuulissuontie palvelee Tuulissuon itäistä yritysaluetta luomalla logistiikalle yhteyden kehätielle myös Pukkilan kautta.

-          Uusi kehätien osuus valmistuu nyt nelikaistaisena. Ensin liikenteelle on kuitenkin käytössä vain yksi kaista molempiin suuntiin. Toinen kaista avataan liikenteelle kesällä 2021, kun kaiteet ja viimeistelyt on saatu tehtyä, toteaa työpäällikkö Eetu Väisänen Destialta.

Uudella parannetulla kehätiellä säilyy vielä avaamisenkin jälkeen nopeusrajoituksena 80 km/h ja alueella liikkuu edelleen runsaasti työkoneita ja kuorma-autoja. Kehätien nopeusrajoitus nostetaan 100 km/h rakennustöiden valmistuttua syksyllä 2021.

Välitien yhteys kehätielle suljetaan

Tuulissuon ja Pukkilan eritasoliittymän välillä oleva Välitien liittymä kehätielle suljetaan. Välitien ja Päivöläntien liikenne kulkee vastaisuudessa Tuulissuontien kautta ja tasoliittymä kehätielle poistuu käytöstä. Kehätien nelikaistaistamisen edetessä on nyt katkaistu kehätieltä yhteensä neljä tasoliittymää.

Kuva: Uudesta parannetusta Turun kehätiestä otetaan ensin liikenteelle vain toinen kaista. Samalla otetaan liikenteelle myös uusi Tuulissuontien, joka liittyy Pukkilan eritasoliittymään, ja suljetaan Välitien liittymä kehätielle.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, [email protected]

Työpäällikkö Eetu Väisänen, Destia Oy p. 040 351 0790, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme http://www.vayla.fi/turunkehatie
Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.