Takaisin

Dronet raivaavat tietä väylänpidon innovaatioille Enontekiöllä

Dronet raivaavat tietä väylänpidon innovaatioille Enontekiöllä

Julkaistu 27.03.2017

Tunturi-Lapissa tehdään historiaa maalis-huhtikuun vaihteessa, kun kantatie 93:n varrella järjestetään tiettävästi maailman ensimmäinen droneja eli miehittämättömiä ilma-aluksia arktisella alueella hyödyntävä innovaatiokilpailu. Tavoitteena on selvittää, miten lennätettävän kuvaus- ja mittauslaitteiston avulla voidaan vaativissa olosuhteissa tuottaa tiestöä ja ajo-olosuhteita koskevaa tietoa autoilun ja tieinfrastruktuurin ylläpidon tueksi. 

Viikonloppuna 31.3.–2.4. Enontekiöllä järjestettävän tapahtuman taustalta löytyvät Enontekiön kunta, Liikennevirasto, Lapin ELY-keskus sekä älyliikenteen arktisen testausekosysteemin Auroran yli 50 jäsenen kumppaniverkosto. Kilpailun käytännön toteutuksesta vastaa Ultrahack, joka on kansainvälinen innovaatioalusta sekä hackathonien eli ohjelmistokehityskilpailujen järjestäjä.   

”Odotamme kilpailijoilta korkeatasoisia ja tosielämässä hyödynnettäviä ideoita ja toteutuksia. Testausekosysteemi Aurorassa kokeillaan automaattiajamisen lisäksi älykkään väyläomaisuuden eri hallinnan muotoja ja tekniikkaa. Parhaimmillaan nyt syntyvät ideat tukevat suomalaisyritysten liiketoiminnan kehittämistä sekä vievät arktisen älyliikenteen kokeiluja eteenpäin”, sanoo hackathonin tuomaristoa johtava liikennevastuualueen johtaja Jaakko Ylinampa Lapin ELY-keskuksesta. 

Kilpailuun osallistuvat tiimit hyödyntävät alan uutta teknologiaa (mm. LiDAR-kaukokartoituslaite, viimeisin kamera- ja droneteknologia yms.).

Lisätiedot kilpailusta sekä haasteiden tarkemmat kuvaukset: https://ultrahack.org/auroraarcticdrone

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan paikan päälle kilpailun finaalipäivän kilpailulentoja klo 9 alkaen ja palkintojen jakoa klo 13 sunnuntaina 2.4.  

Lisätiedot:

Käytännön järjestelyjen ja tarkempien tietojen osalta:
CEO Mikko Järvilehto, Ultrahack, p. +358405086265 mikko.jarvilehto@ultrahack.org

Auroran sekä kumppaniverkoston osalta:
Director, Aurora Collaboration Reija Viinanen, Liikennevirasto, p. +358 400 423370 reija.viinanen@liikennevirasto.fi

Tervetuloa!

 

 


reaktionapit