Takaisin

Baltice.org -verkkopalvelu uudistui

Baltice.org -verkkopalvelu uudistui

Julkaistu 18.6.2015

Uudistettu Baltice.org -verkkopalvelu otetaan käyttöön 17.6.2015. Verkkopalvelun tehtävänä on tarjota ajankohtaista ja luotettavaa tietoa talviaikana merenkulun sujuvuudesta ja jääolosuhteista. Palvelun pääasiallisina käyttäjäkohderyhminä ovat alusten päällystö, varustamot, satamat, laivameklarit, luotsit, viranomaiset ja yksityiset henkilöt.

Baltice.org -palvelussa yhdistetään tietoa eri viranomaislähteistä ja tiedot esitetään käyttäjälle visualisoituna karttakäyttöliittymässä. Myös tekstiversiot palvelun sisällöstä on saatavilla. Uusi palvelu on suunniteltu mukautumaan eri päätelaitteille. Palvelu toimii osoitteessa www.baltice.org, se on ilmainen ja kaikille avoin. Palvelun kielenä on englanti.

Palvelussa esitetään muun muassa ajankohtaista tietoa jäätilanteesta, satamien liikennerajoituksista, jäänmurtajien sijainnista ja avustustilanteesta. Palvelun ajankohtainen sisältö alkaa päivittyä seuraavan talvimerenkulkukauden alkaessa. Nyt julkaistavassa palvelussa muun muassa jääkartta-aineisto ja avustustilanne ovat esimerkkiaineistoa vuoden 2015 tammikuulta.

Palvelusta vastaa Itämerenmaiden jäänmurtajaviranomaisten yhteistyöelin BIM (Baltic Icebreaking Management).

Sivujen toteutuksesta Liikennevirastolle vastasi Karttakeskus.


reaktionapit