null
null Asiakkaat tyytyväisiä Liikenneviraston jäänmurtopalveluihin

Asiakkaat tyytyväisiä Liikenneviraston jäänmurtopalveluihin

Julkaistu 28.06.2018
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Jäänmurtajilla riitti töitä viime talvena: kaikki Suomen ja Ruotsin murtajat olivat käytössä maidemme merialueilla. Jokavuotisen asiakaskyselyn mukaan Liikennevirasto suoriutui talvesta hyvin.

Viime talven jäänmurtokausi oli viimevuotista lyhyempi, mutta samalla myös intensiivisempi. Paukkuvien pakkasten takia jäänpeittoalue oli kaksinkertainen toissatalveen verrattuna.

Ensimmäiset murtajat lähtivät tositoimiin joulukuun puolivälissä ja kausi loppui toukokuun loppupuolella. Tällä aikavälillä jäänmurtajille kertyi operointi- eli työpäiviä 756 kappaletta. Se on lähes 200 päivää enemmän kuin talvella 2016–2017. Myös avustusmaileja kertyi reilusti.

Viime talvena alukset joutuivat odottamaan jäänmurtoa keskimäärin noin neljä tuntia. Odotusajat olivat lähes identtiset Suomen ja Ruotsin puolella.

Asiakkaat tyytyväisiä jäänmurtopalveluihin

Liikennevirasto kysyi asiakkailtaan ja sidosryhmiltään, miten suoriuduimme viime talvesta. Liikenneviraston jäänmurtopalvelut saivat arvosanan 3,9 asteikolla 1–5, joka on melko hyvä tulos. Vastaajat kehuivat etenkin Suomen ja Ruotsin yhteistyötä Perämerellä.

Asiakaskyselyssä selvitettiin tyytyväisyyden lisäksi myös muita asioita. Tuloksista selvisi esimerkiksi, että Itämeren talvimerenkulkuun erikoistunut sivusto www.baltice.org palvelee asiakkaiden ja sidosryhmien toiveita mainiosti. Vastaajat pitivät myös Liikenneviraston tekemiä liikennerajoitusten ennusteitä tärkeinä ja mielenkiintoisina.

Kyselyyn tuli vastauksia yhteensä 61 kappaletta. Vastaajien joukossa oli jäänmurtajia, luotseja, agentteja, satamien edustajia, kauppa-aluksia, varustamoja ja muita yhteistyöviranomaisia.

Lyhyt jäänmurtokausi Saimaalla

Liikennevirasto vastaa myös jäänmurrosta Saimaalla, jossa käytettiin jäänmurtopalveluja joulukuussa 2017. Saimaan kanava suljettiin viime talvena normaalia aikaisemmin johtuen kanavan sulkuremonteista, jolloin kausi jäi lyhyemmäksi. Saimaan kanava avattiin liikenteelle 18.5.2018. Kanavan sulkuremontit etenevät aikataulussaan ja niitä jatketaan ensi talvena.

Lisätietoa

Winternavigation(at)fta.fi