Hyppää sisältöön

Tampere–Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen: Ahvenuksentien tasoristeys Kokemäellä poistuu

Julkaistu 4.6.2024 9.40

 

Osana Tampere–Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen -hanketta poistetaan Ahvenuksentien tasoristeys Kokemäellä perjantaina 7.6.2024. Tasoristeyksen poistumisen myötä kulku radan yli muuttuu. Jatkossa radan yli pääsee Yttiläntien sillan kautta. Korvaava tieyhteys kulkee parannetun Viinamäentien ja Rutunatien kautta. Myös Kauvatsanjoen ylittävä Rutunan vanha silta on uusittu.


"Ahvenuksentien tasoristeyksen poistaminen parantaa liikenneturvallisuutta. Osana Ahvenuksentien tasoristeyksen poistamista Kauvatsanjoen ylittävä Rutunan silta uusittiin vastaamaan kasvavia liikennemääriä”, kertoo projektipäällikkö Mikko Heiskanen Väylävirastosta.

Kiinteistöille pääsee nyt turvallisesti

Tasoristeyksen poistaminen vaikuttaa kulkemiseen Rutunan alueella. Korvaava tieyhteys kulkee Viinamäentien kautta Rutunantielle ja sieltä edelleen Kauvatsan asematielle. Radan toiselle puolelle pääsee Yttiläntien alikulun kautta.

Tasoristeyksen poistumisen myötä liikenne Rutunantiellä ja Kauvatsan Asematiellä lisääntyy. Kasvavan liikennemäärän vuoksi myös vanha ja heikkokuntoinen Rutunan silta uusittiin.

Rutunan uusi silta toukokuussa 2024.

Urakassa korvattiin 1960-luvulla rakennettu puinen silta uudella puu- ja teräsrakenteisella sillalla. Silta avattiin liikenteelle helmikuussa 2024 ja se saa lopullisen asfalttipäällysteensä kesäkuun alussa. Sillan uusiminen oli viimeinen vaihe Ahvenuksentien tasoristeyksen korvaavan tieyhteyden parantamisessa.

Tampere–Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen

Tampere–Pori tasoristeyksien poisto ja parantaminen -hankkeen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta poistamalla mahdollisimman monta rataosuuden tasoristeystä sekä parantaa turvallisuutta kustannustehokkailla keinoilla. Nykyiset tasoristeykset korvataan ensisijaisesti tie- tai siltajärjestelyillä. Toissijaisesti tasoristeykset varustetaan turvalaitteilla tai parannetaan muilla tavoin turvallisiksi. Rataosuudella on tällä hetkellä 37 tasoristeystä ja viisi laituripolkua. Tasoristeyksistä 24 on ilman puomi- tai äänivaroituslaitosta.