null 72 tunnin liikennehaaste käynnistyy 26.10.

72 tunnin liikennehaaste käynnistyy 26.10.

Julkaistu 22.10.2015

72 tunnin liikennehaaste on kilpailu, jonka tavoitteena on löytää innovatiivisia ja uusia ratkaisuja Tampereen keskustan liikennejärjestelmän haasteisiin. Kilpailu käynnistyy 26.10. ja se toteutetaan nimensä mukaisesti 72 tunnissa. Kilpailuun saavat osallistua Tampereen teknillisen yliopiston, Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun eri alojen opiskelijat.

Kilpailun järjestävät Tampereen kaupunki, Liikennevirasto, Ramboll Finland Oy ja Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto sekä Tampereen ammattikorkeakoulu. Järjestäjien edustajat toimivat työn ohjaajina ja tuomareina. Kilpailun idean isänä ja koordinaattorina toimii Ramboll Finland Oy.

─ Saamme kilpailun kautta paljon uusia näkökulmia, joita voimme hyödyntää Tampereen liikennejärjestelmän kehittämisessä. Tarkoitushan on, että tuomariston valitsema voittajatyö viedään jatkosuunnitteluun ja mahdollisuuksien mukaan toteutukseen, sanoo Ari Vandell Tampereen kaupungilta.

─ Liikennehaaste on hieno keino lisätä verkottumista julkisen sektorin, liikennealan päättäjien, opiskelijoiden ja oppilaitosten sekä yritysmaailman välillä. Raikkaiden näkemysten saaminen liikenteen kehittämiseen on ensiarvoisen tärkeää. Parhaat ideathan syntyvät yleensä eri näkökulmien kohdatessa, joten uskon, että tulemme näkemään mielenkiintoisia ratkaisuja, sanoo Jarmo Joutsensaari Liikennevirastosta.

─ Alan suurimpana toimijana oppilaitosyhteistyö on Rambollille erityisen tärkeää, sillä kasvavassa organisaatiossamme tarvitsemme jatkuvasti uudella tavalla ajattelevia monialaisia opiskelijoita. Liikenne on erinomainen kärkiteema kilpailulle, koska sitä ei voi käsitellä ilman muita kaupunkikehityksen aiheita, kuten maankäyttöä, elinkeinoelämää ja arkkitehtuuria. Itse uskon, että opiskelijoiden kilpailutöissä tulee näkymään visionäärisyyttä, monialaisuutta ja myös uusia ajatuksia teknologian hyödyntämisestä, hehkuttaa kilpailua alusta lähtien ideoinut Jukka-Pekka Pitkänen Rambollista.

─ Liikennehaaste tarjoaa opiskelijoillemme jännittävän mahdollisuuden työskennellä yhdessä eri alojen opiskelijoiden kanssa konkreettisen ongelman parissa. Oman lisämausteensa haasteeseen tuo tiukka aikataulu, joten osanottajat saavat tästä erinomaista kokemusta myös työelämää ajatellen. Samalla he voivat luoda kontakteja julkisen sektorin ja yritysmaailman edustajiin, toteaa Kaisa Karhula TTY:ltä.

Opiskelijat ovat voineet ilmoittautua kilpailuun alkusyksyn aikana. Kilpailun järjestäjät muodostavat joukkueet siten, että niissä on mukana eri alojen ja vuosikurssien opiskelijoita. Kilpailun aihe julkistetaan 26.10. kello 12 alkavassa tilaisuudessa (Galleria Nottbeck, Finlaysonin alue, Media 54, Satakunnankatu 18, Tampere), jonka jälkeen joukkueilla on 72 tuntia aikaa työstää suunnitteluratkaisuaan saatujen lähtötietojen sekä mahdollisten lisämateriaalien avulla. Voittaja julkistetaan yhteisessä tilaisuudessa 29.10.

Kilpailusta lisää sivulla:http://projektit.ramboll.fi/liikennehaaste/

Lisätietoja:

Tampereen kaupunki: Ari Vandell, puh. 040 5644 518
Liikennevirasto: Jarmo Joutsensaari, puh. 029 534 3910
Verne: Kaisa Karhula, puh. 050 300 9053
Ramboll: Jukka-Pekka Pitkänen, puh. 040 738 4190

Seuraa liikennehaastetta Twitterissä hashtagilla #72tuntia


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.