Hyppää sisältöön

Tarmo Savolainen, inframallintamisen johtava asiantuntija

Tehtävä – missä toimit ja mitä teet?

Toimin inframallintamisen johtavana asiantuntijana: tehtäviini kuuluu hankkeiden inframallintamisen ja digitalisaation kehittäminen. Osallistun esimerkiksi hankkeiden vaatimusten määrittämiseen, VELHO-allianssin kaltaisiin kehityshankkeisiin ja kansainväliseen tietomallistandardointiin. 

Käytännössä työpäiväni täyttyvät erilaisista kokouksista ja ryhmätyöskentelystä kuten big room -työskentelystä ja itsenäisestä työstä kuten dokumenttien lukemisesta ja sähköposteista. Tavallisesti myös matkustan Suomessa ja ulkomailla. Jokainen työpäivä on onneksi erilainen!

Koulutus ja työkokemus – miten on polku kulkenut?

Koulutukseltani olen rakennus- ja ympäristöalan diplomi-insinööri. Vuonna 2002 tein diplomityöni Tien hankeosanimikkeistö ja sen käyttö tienrakentamisen kustannusten hallinnassa palveluntuottajan toimeksiannosta Väyläviraston edeltäjälle Tiehallinnolle.

Opintojen jälkeen työskentelin Rapalissa ja Viasysissa kustannusten hallinnan, infraomaisuuden hallinnan kehittämisen ja asiakkuuksien parissa. Pöydän toinen puoli oli siis tuttu, kun tulin Väylävirastoon vuonna 2017.

Parasta virastossamme – mitä talo tulijoille tarjoaa?

Väylävirastossa työskentelee joukko innostuneita ja eri-ikäisiä ihmisiä, joille on tarjolla aito mahdollisuus kehittää infra-alaa. 15 palveluntuottajavuoden jälkeen on erityisen hienoa päästä pöydän tälle puolelle vaikuttamaan siihen, että veronmaksajien rahoja käytetään tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti.

Vinkkisi taloon tulijalle

Kannattaa verkostoitua toisten ihmisten kanssa yli yksikkö- ja toimialarajojen – yhteisten asioiden edistäminen sujuu helpommin näin.

Työelämän mottoni

Uusien asioiden kehittäminen on kuin maratonjuoksu: hoppuilun sijaan kannattaa kulkea rauhallisesti ja pitkäjänteisesti valittuun suuntaan. 

Kiinnostuitko? Katso Väyläviraston avoimet työpaikat ja hae meille!