Väylätiedon hyödyntäminen -selvitys

Teemme laajan selvityksen Väyläviraston tarjoamien tietoaineistojen hyödyntämisestä. Selvitykseen liittyvä käyttäjäkysely on auki 18.1. - 22.2.2021. Vastaa ja vaikuta väylätietojen tulevaisuuteen!

Väylätiedon hyödyntäminen -selvitys 2021 ja kysely väylätiedon hyödyntäjille 18.1.-22.2.2021

Kuka tarvitsee väylätietoja ja miten niitä hyödynnetään?

Ketkä hyödyntävät väylätietoja? Mihin ja millaista tietoa väylistä tarvitaan? Entä miten väylätietoaineistojen hyödynnettävyyttä voitaisiin parantaa?

Avoimia väylätietoja ja väylätietopalveluja julkaisevana ja ylläpitävänä virastona pohdimme näitä kysymyksiä jatkuvasti, mutta hieman liian harvoin saamme suoria vastauksia tai palautetta väylädatan käyttäjiltä. Niinpä teemme nyt yhdessä Spatineo Oy:n kanssa selvityksen väylätietojen hyödyntämisestä. Keräämme samalla tietoa käyttäjien tulevista tieto- ja kehitystarpeista. Selvitystyö alkoi marraskuussa 2020 ja sen tulokset saadaan julki maalis-huhtikuussa 2021.

Mitä väylätiedot ovat? 

Väylätiedoilla tarkoitetaan tietoja väylien (tie, vesi, rata) sijainnista, rakenteellisista ja kunto-ominaisuuksista, tietoa väylien liikennöitävyydestä, nopeus- ja kulkurajoituksista, ja esimerkiksi tietoa väylähankkeiden suunnittelma- ja toteumatiedoista sekä asiakirjoista.

Tutustu tarkemmin, mitä väylätietoja selvityksessä tarkastellaan

Kysely väylätiedon hyödyntäjille 18.1.-22.2.2021

Osana selvitystä kutsumme sinut, hyvä väylätiedon hyödyntäjä, vastaamaan ajankohtaiseen kyselyymme väylätiedon hyödyntämisestä.

Tästä pääset vastaamaan kyselyyn. Kysely on auki 18.1. - 22.2.2021.

Mikäli olet kiinnostunut kertomaan aiheesta lisää, voit jättää meille yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite) kyselyn lopussa olevaan kohtaan niin sinulla on mahdollisuus päästä osallistumaan lyhyeen haastatteluun. Ennen yhteystietojesi antamista kehotamme sinua tutustumaan Väyläviraston tietosuojaselosteeseen.

Yhteytietonsa jättäneiden kesken arvomme kolme 50 euron arvoista kirjalahjakorttia Yhteystietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen eikä niitä säilytetä selvityksen päätyttyä.

Tervetuloa mukaan kehittämään väylätietoja ja niiden hyödynnettävyyttä!