null Vt 4 Oulu-Kemi: Parannustyöt etenevät ja syksyllä valmistuu useita työkohteita

Vt 4 Oulu-Kemi: Parannustyöt etenevät ja syksyllä valmistuu useita työkohteita

Julkaistu 07.10.2019

Vt 4:n parannustyöt ovat edenneet kesän aikana ja urakoita valmistuu syksyn mittaan aikataulun mukaisesti.

Oulun kohdalla urakka Kaakkurin ja Pateniemen välillä valmistui syyskuun lopulla liikennettä häiritsevien töiden osalta. Tällä viikolla on palautettu nopeusrajoitukset ennalleen ja esimerkiksi moottoritiellä on nopeusrajoituksena 100 km/h lukuun ottamatta Oulujoen siltojen kohtaa. Lokakuun aikana tehdään Kaakkurin ja Pateniemen välillä vielä vähäisiä viimeistelytöitä, mutta niillä ei ole vaikutusta liikenteeseen.

Myös telematiikkaurakka etenee ja nykyiselle moottoritiejaksolle on asennettu kaikki uudet opasteet. Seuraavaksi käynnistyy järjestelmän testausjakso, jonka jälkeen järjestelmä otetaan käyttöön loppuvuoden aikana. Telematiikkakokonaisuus sisältää mm. muuttuvia nopeusrajoitusmerkkejä, tiedotusopasteita sekä liikennekameroita ja sääasemia.

Pohjoisosan ohituskaistat marraskuulle

Parannushankkeen pohjoisemmalla osuudella valmistuu syksyllä ohituskaistaurakka Iin, Olhavan ja Kuivaniemen välille. Urakassa on ollut muutostöitä muun muassa päällysteisiin liittyvien toimenpiteiden osalta. Lisätyönä parannetaan erikoiskuljetusten olosuhteita uusimalla kaideosuuksia.

Näiden muutosten vuoksi ohituskaistojen valmistuminen siirtyy suunnittelusta syys-lokakuun vaihteesta muutamalla viikolla eteenpäin. Tarkempi valmistumisaikataulu riippuu sääolosuhteista ja kaiteiden siirtoon tarvittavien johto- ja laitesiirtojen aikatauluista.

Talvikuukausina töiden painopiste on Oulujoen silloilla sekä syyskuussa käynnistyneessä Simon Viantienjoki-Maksniemi -urakassa. Kello-Räinänperä -välin parantaminen jatkuu myös tulevana vuonna. Moottoritieosuus saadaan liikenteelle myöhemmin tänä syksynä.

”Työt etenevät suunnittelusti ja valmistuvat kohteet parantavat liikenteen sujuvuutta. Ensi vuonna käynnistyvät viimeiset kohteet ja kokonaisuudessaan hanke valmistuu syksyllä 2021”, Väylän projektipäällikkö Jukka Päkkilä toteaa.  

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta.
http://www.liikennevirasto.fi/vt4oulu-kemi
https://www.facebook.com/vt4oulukemi/

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Väylä
Puh. 029 534 3755
[email protected]

Keijo Heikkilä
Projektipäällikkö, Väylä (Vt 4 Viantienjoki-Maksniemi)
Puh. 029 5343 582
keijo.heikk[email protected]

 

Vt 4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 170  Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.