Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri-Tikkakoski: Lentoasemantien liikennejärjestelyt

Julkaistu 29.07.2019

Lentoasemantien risteysalueelle tulee työnaikaisia liikennejärjestelyjä. 

Risteyksessä aloitetaan lentokentän eritasoliittymän rakentaminen maanleikkaus- ja louhintatöillä. 

Lentoasemantien nopeusrajoitus lasketaan työmaan vaikutusalueella 50 km tunnissa. Valtatiellä 4 nopeus pidetään nykyisellään 80 km tunnissa. Lisäksi työmaaliikenteen takiaLentoasemantielletulee liikennevalot ja ylityspaikka maansiirtoautoille. 

Rakennustöihin kuuluvat myös räjäytykset. Räjäytyksiä tehdään ruuhka-aikojen ulkopuolella, päiväsaikaan. Pysähdyksen kesto on korkeintaan kahdeksan minuuttia. Räjäytyksiä tehdään kerran päivässä. 

Lentoaseman eritasoliittymä on ensimmäinen kuudesta Vt4 Kirri-Tikkakoski-hankkeessa rakennettavasta eritasoliittymästä, jonka rakennustyöt näkyvät Nelostien käyttäjille. Valmistuttuaan liittymä sujuvoittaa liikennettä Jyväskylän lentokentän ja Nelostien välillä. Koko 16 km pitkä moottoritie otetaan liikenteelle vuoden 2022 loppuun mennessä. 

”Lentoaseman eritasoliittymän rakentamisen aloituksen myötä työmaa siirtyy pohjoiseen päin. Tähän mennessä raivaus-, maaleikkaus- ja pengerrystöitä on tehty Lintukankaan sekä Puuppolan alueella ja rinnakkaistien osalta vastaavat työvaiheet ovat käynnissä Puuppolassa ja Tikkakosken alueella”, kertoo projektipäällikkö Jarmo Niskanen Väylästä. 

 

Lisätiedot:

Hankkeen talouteen liittyvät asiat:

Projektijohtaja Ari Mäkelä, Väylä, puh. 0295 34 3567, [email protected]

Rakentamiseen liittyvät asiat:

Projektipäällikkö Jarmo Niskanen, Väylä, puh. 0295 34 3127, [email protected]

 

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski

www.facebook.com/vt4kirritikkakoski

Kirri- Tikkakoski -hankkeen tavoitteena on valtatie 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri-Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus. 

Liitteet

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.