null Muutoksia Järvenpään ja Saunakallion aseman kulkureitteihin: raide 1 pois käytöstä kesän ajan

Muutoksia Järvenpään ja Saunakallion aseman kulkureitteihin: raide 1 pois käytöstä kesän ajan

Julkaistu 12.06.2017

Lisäraiteen rakennustyöt aiheuttavat merkittäviä muutoksia kulkureitteihin Järvenpään ja Saunakallion asemilla maanantaista 19.6. alkaen.

Rakennustöiden takia sekä Järvenpään että Saunakallion asemilla raide 1 jää pois käytöstä maanantaina 19.6. ja matkustajat ohjataan Helsingin suuntaan kulkeviin juniin raiteelta 2. Muutos on voimassa 2.10. asti.

– 1. raiteen sulkemisen kanssa samaan aikaan junien pysähtymispaikka siirtyy Järvenpäässä pohjoisemmaksi, joten suosittelemme, että matkustajat käyttävät tilanteen salliessa Postikadun ja Myllytien puoleisia kulkuyhteyksiä ja muutenkin siirtyvät odottamaan junaa laiturin pohjoispäähän, projektinjohtaja Juha Kansonen Liikennevirastosta sanoo.

Järvenpään asemalla kulku radan ali tapahtuu jatkossa pelkästään keskustunnelin kautta, sillä henkilötunneli suljetaan 1. raiteen sulkemisen yhteydessä.

– Suosittelemme matkustajia varaamaan ylimääräistä aikaa aseman alueella liikkumiseen ja esimerkiksi lippujen ostoon, koska kulku asemarakennuksen lipunmyyntiin ja lipunmyyntiautomaateille kulkee lokakuulle asti Asemakadun kautta. On myös hyvä huomata, että lipunmyynti lähijunissa loppuu yhtä lailla 19.6., Kansonen toteaa.

Saunakalliossa lipunmyyntiautomaatti siirretään 2. ja 3. raiteiden väliselle laiturille, jotta se on helpommin käytettävissä.

– Olemme pyrkineet suunnittelemaan työt ja käytössä olevat reitit niin, että liikkuminen asemilla olisi myös rakennustöiden aikana mahdollisimman selkeää ja sujuvaa. Työt kuitenkin väistämättä aina vaikuttavat arkeen ja liikkumiseen työmaa-alueen lähellä. Pahoittelemme matkustajille aiheutuvaa haittaa, Kansonen sanoo.

 

 

Kartta pdf-muodossa on tiedotteen liitteenä.

19.6. voimaan astuvat muutokset pähkinänkuoressa:

  • Raide 1 pois käytöstä sekä Järvenpään että Saunakallion asemalla 19.6.–2.10.
  • Helsingin suuntaan kulkeviin juniin noustaan Järvenpäässä ja Saunakalliossa raiteelta 2.
  • Junien pysähtymispaikka siirtyy Järvenpäässä pohjoisemmaksi, eli Postikadun/Myllytien suuntaan.
  • Järvenpään asemalla henkilötunneli suljetaan, keskustunneli pysyy käytössä.
  • Matkaliput kannattaa ostaa etukäteen tai varata niiden ostoon sekä asemalla liikkumiseen normaalia enemmän aikaa.

Järvenpään alueelle rakennettava uusi raide otetaan käyttöön lokakuussa 2018. Lisäraiteen lisäksi Järvenpään asemalla jatketaan alikulkukäytäviä sekä rakennetaan uusi laituri, laiturikatos, bussiterminaali ja liityntäpysäköintipaikkoja. Kaikkiaan rakentaminen viimeistelytöineen saadaan valmiiksi Järvenpään alueella kesän 2019 aikana.

Lisäraide osa suurempaa kokonaisuutta - Suomen vilkkaimman rataosan välityskyky paranee

Järvenpään alueella tehtävät työt ovat osa vuoteen 2020 jatkuvaa Helsinki-Riihimäki-hanketta. Hankkeessa Keravalle rakennetaan uusi raideyhteys palvelemaan paremmin Vuosaaren suuntaan kulkevia tavarajunia.  Ainola-Purola-välille rakennetaan pääradan länsipuolelle lisäraide, joka on tarkoitettu Saunakalliossa, Järvenpään asemalla ja Ainolassa pysähtyville taajamajunille. Lisäksi Riihimäen ratapihalla tehdään muun muassa muutoksia vaihdeyhteyksiin ja korotetaan laitureita.

Toimenpiteillä parannetaan Suomen vilkkaimman rataosan välityskykyä. Samalla rataosuuden häiriöherkkyys vähenee merkittävästi ja sen kapasiteetti kasvaa, mikä tuo joustoa liikennöintiin sekä mahdollistaa junaliikenteen täsmällisyyden parantumisen.

Lisätietoja

projektinjohtaja Juha Kansonen, puh. 0295 34 3633, juha.kansonen(at)liikennevirasto.fi

Liitteet

Helsinki–Riihimäki-hankkeessa luodaan edellytykset sujuvammalle liikenteelle Suomen vilkkaimmin liikennöidyllä rataosuudella, pääradalla. Hanke toteutetaan kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen on käynnissä vuosina 2016–2020. Lisätietoa: www.liikennevirasto.fi/helsinki-riihimaki

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.