Hyppää sisältöön

Liikennejärjestelyitä valtatie 6 Joutsenon kohdalla

Julkaistu 21.4.2020

Luumäki-Imatra-ratahankkeen Rataurakka 1 aiheuttaa liikennejärjestelyitä valtatie 6 Joutsenon kohdalla.

Rataurakka 1 sijoittuu Joutseno-Rauha-välille.

Tiistaina 28.4. suljetaan Vt 6 Lappeenrannan suuntaan menevä toinen kaista Joutsenon kohdalta noin 1,5 kilometrin matkalta Rataurakka 1 ratatöiden vuoksi. Järjestely alkaa Joutsenon tv-maston kohdalta ja päättyy Kesolan rampille. Imatran suunnan liikenteeseen järjestelyllä ei ole vaikutusta. Nopeusrajoitus kyseisellä kohdalla tulee olemaan 50 km/h. Liikennejärjestelyjen kesto on noin kuusi viikkoa. Kohteen urakoitsijana toimii NRC Group Finland.

Alennettu nopeusrajoitus lisää turvallisuutta

Työnaikaisilla liikennejärjestelyillä on tarkoitus turvata sekä tien käyttäjien liikkuminen turvallisesti ohi työkohteen, että työmaalla työskentelevien henkilöiden työpäivä. Kaksikaistaisella valtatiellä, josta tilapäisesti suljetaan toinen kaista, joudutaan nopeusrajoitus laskemaan 50 kilometriin tunnissa, jotta vilkkaankin liikenteen vaiheessa (kuten aamu- ja iltapäivän työmatkaliikenne) liikenne kulkee häiriöttömästi ja turvallisesti työkohteen ohi. Lisäksi tämä varmistaa, että turvallisen työskentelyn edellytyksen työkohteessa täyttyvät.

On erittäin tärkeä huomioida, että kaikki liikenteelle riskejä aiheuttavat tekijät eivät poistu siinä vaiheessa, kun työntekijät lähtevät kotiin.

"Liikenteenohjauslaitteet, kohteeseen varastoidut materiaalit ja säilytyksessä olevat työkoneet aiheuttavat edelleen normaaliin tilanteeseen nähden poikkeavan tilanteen. Töitä tehdään pääsääntöisesti arkisin päivällä, mutta myös satunnaisesti öisin ja viikonloppuisin rataliikenteen ehdoilla. Työkohteen ohittaminen nopeusrajoituksen mukaisesti ei pidennä matka-aikaa muutamaa kymmentä sekuntia enempää.  Noudata nopeusrajoitusta ja muita työmaan poikkeavia liikennejärjestelyjä, ja anna meille mahdollisuus toteuttaa työmme niin turvallisesti kuin mahdollista," maarakennustöistä vastaava Kai Koho NRC Group Finlandista muistuttaa.