Takaisin

Tieliikenteessä syytä varautua ruuhkiin perjantaina 18.9.

Tieliikenteessä syytä varautua ruuhkiin perjantaina 18.9.

Julkaistu 15.9.2015

Perjantai 18.9.2015 tulee olemaan ruuhkainen päivä tieliikenteessä. Laaja mielenilmaus pysäyttää koko Suomen junaliikenteen ja suuren osan linja-autoliikenteestä. Etenkin suurimpien kaupunkien sisääntuloväylät ruuhkautuvat aamun ja iltapäivän ruuhkatunteina.

Junaliikenne ja suuri osa linja-autoliikenteestä pysähtyvät eri ammattialojen mielenilmauksen vuoksi perjantaina 18.9. Julkisen liikenteen häiriöt lisäävät tieliikenteen ruuhkaisuutta etenkin pääkaupunkiseudulla ja muiden suurimpien kaupunkien sisääntuloväylillä.

"Työmatkaliikenteen ruuhkatunnit tulevat olemaan normaalia ruuhkaisempia tänä perjantaina. Suosittelen jättämään auton parkkiin ja liikkumaan pyörällä tai kävellen. Myös perjantain pitäminen etätyöpäivänä on fiksu veto, jos siihen vain on mahdollisuus", sanoo Liikenneviraston Tieliikenteen ohjausyksikön päällikkö Sami Luoma.

Eniten ruuhkat hidastavat tieliikennettä pääkaupunkiseudulla. Pahiten ruuhkautuvia väyliä ovat sisääntuloväylät ja kehätiet sekä kaupunkien pääkadut. Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella erityisesti suurimpien kaupunkien sisääntuloväylät voivat ruuhkautua.

Liikennetilanne-palvelustamme ajantasainen ruuhkatilanne

Junaliikenteessä häiriöitä lauantaihin asti, myös linja-autot pysähtyvät

Junaliikenne pysähtyy perjantaina kello 06.00 - 18.00 väliseksi ajaksi. Ennen aamukuutta lähtevät junat on tarkoitus kuitenkin ajaa määräasemilleen. Liikenteen keskeytyminen koskee sekä lähi- ja kaukoliikenteen että tavaraliikenteen junia.

Rautatieasemilla tullaan informoimaan matkustajia katkoksesta sekä kuulutuksien että informaatiotaulujen avulla.

Junaliikenteen häiriöt ja muutokset jatkuvat todennäköisesti myös perjantain liikennekatkon jälkeen. Junaliikenteen arvioidaan palaavan normaaliksi vasta lauantaina 19.9.2015. VR tiedottaa junaliikenteen järjestelyistä tarkemmin verkkosivuillaan www.vr.fi.

Linja-autoliikenne pysähtyy suurimmaksi osaksi. Lähi- ja kaukoliikenne on suunniteltu pysäytettäväksi perjantaina kello 03:00 alkaen ja jatkuvan lauantaihin kello 03:00 asti. Lisätietoja on syytä seurata liikennöitsijöiden omien verkkosivujen kautta. Pääkaupunkiseudulla bussiliikenteen järjestelyistä tiedottaa tarkemmin HSL verkkosivuillaan www.hsl.fi.

Myös meriliikenteessä mahdollisesti katkoksia

Meriliikenteessä mielenilmaus aiheuttanee ruuhkia satamiin ja niiden ulkopuolelle. Alukset voivat ankkuroitua ja jäädä odottamaan laiturivuoroa. Alukset jotka jo ovat satamassa jäävät todennäköisesti laituriin mielenilmauksen ajaksi. Meriliikennekeskusten on mahdollista tarvittaessa tiedottaa aluksille satamalakon edellyttämistä toimista, mutta pääsääntöisesti varustamot, alukset ja rahtaajat saavat tietonsa asiamiehiltä suoraan.

Matkustaja-alusliikenne kulkee näillä näkymin normaalisti.


reaktionapit