Hyppää sisältöön

Dexit Oy har valts till bandisponent för Västra Finland

Publicerad 21.12.2020 15.20

Tammerforsföretaget Dexit Oy har redan inlett arbetet under förberedelseperioden. Den egentliga avtalsperioden börjar den 1 januari 2021.

Uppgiften som Västra Finlands bandisponent konkurrensutsattes våren 2020. Syftet med upphandlingen var att förenkla kvalitetsbedömningen av tidigare konkurrensutsättningar och i fråga om de resurser som ska skaffas prioritera kompetens och erfarenhet i fråga om underhåll av banans överbyggnad.

Trafikledsverket fick högklassiga anbud och efter en jämförelse utsågs Dexit Oy till vinnare.

”Dexit Oy har inlett verksamheten under förberedelseperioden. Under förberedelseperioden skaffar den nya aktören bland annat nödvändiga rättigheter till de tillämpningar som verksamheten kräver, bekantar sig med området och de entreprenader som pågår där. Under perioden bekantar sig aktörens personal också med verksamheten vid verket och förbereder sig för att representera Trafikledsverket i Västra Finland”, berättar Veli-Matti Hirvonen, regionchef för banunderhåll vid Trafikledsverket.

”Under förberedelseperioden har Dexit Oy:s erfarenhet och kompetens redan visat att upphandlingen och dess målsättning varit lyckad”, konstaterar Hirvonen.

Mer information

regionchef, banunderhåll Veli-Matti Hirvonen, tfn 029 534 3882, [email protected]