Hyppää sisältöön

Hankehaku

Väylävirasto vastaa valtion väyläverkon kehittämisestä. Hankehausta löytyvät ne suunnitteilla, käynnissä ja valmistuneet Väyläviraston kehittämishankkeet sekä ELY-keskusten vastuulla olevat tiehankkeet, joilla on omat verkkosivut. 
Käynnissä olevilla hankkeilla tarkoitetaan toteutuspäätöksen saaneita hankkeita. Kaikki käynnissä olevat hankkeet eivät vielä ole rakentamisvaiheessa.
Muista suunnitteilla olevista hankkeista löytyy tietoa myös Suunnittelukohteiden tiedot -osiosta.

Voit hakea hankkeita vaiheen (suunnitteilla, käynnissä, valmistunut), väylämuodon, alueen tai kaikkien edellä mainittujen yhdistelmällä.

Haku toimii siten, että hakuehdot eivät sulje toisiaan pois. Tähän on poikkeuksena aluetta koskeva hakuehto. Jos olet valinnut alueen (maakunta), haku näyttää vain valitun alueen hankkeet.

Voit hakea hankkeita myös vapaasanahaulla. Kirjoita kenttään esimerkiksi paikkakunnan tai hankkeen nimi, jota olet etsimässä.

Jos haluat listauksen kaikista hankkeista, jätä valinnat tyhjäksi ja paina "Hae"

Väylä Hankehaku
Hankkeen vaihe
Hanke
Alue
35 tulokset
Ei tuloksia
Sivut: 1   2   3  
true

Joensuun ratapiha

Joensuun ratapiha suunnitellaan nykyliikennettä palvelevaksi ja toimivaksi ratapihaksi.
Ratahanke Pohjois-Karjala Käynnissä

Tasoristeysohjelman kohteet

Tasoristeysohjelmassa vaikutetaan yli 400 kohteeseen. Kustannukset kaikkien kohteiden toteutukseen ovat arviolta 56 miljoonaa euroa.
Ratahanke Suunnitteilla Käynnissä

Digirata

Digirata-hankkeessa uudistetaan junien kulunvalvonta. Nykyisen järjestelmän käyttöikä päättyy 2030-luvun puoliväliin mennessä ja myös uudet ratalinjaukset vaativat EU:n velvoittamana uudenlaista kulunvalvontaa (ERTMS).
Ratahanke Uusimaa Käynnissä

Kuopion ratapiha

Kuopion ratapiha -hankkeessa uudistetaan laiturit ja opasteet, parannetaan matkakeskukseen johtavaa matkustajatunnelia, uusitaan turvalaitteet ja rakennetaan hissit laitureille. Lisäksi uusitaan Puijonkadun alikulkusilta ja Maaherrankadun alikulkusilta.
Ratahanke Käynnissä Pohjois-Savo

Hyvinkää–Hanko-radan sähköistys ja tasoristeyksien parantaminen

Hankkeessa sähköistetään 149 kilometriä pitkä, yksiraiteinen Hyvinkää–Hanko-rata ja parannetaan yhteysvälin tasoristeyksien turvallisuutta.
Ratahanke Uusimaa Käynnissä Suunnitteilla

Pori–Mäntyluoto–Tahkoluoto-radan sähköistys

Pori–Mäntyluoto–Tahkoluoto-radan sähköistyshankkeessa sähköistetään rataväli Porista Mäntyluodon ja Tahkoluodon satamiin. Sähköistys parantaa logistiikan kilpailukykyä, vähentää tavarajunien liikennöintikustannuksia ja vähentää päästöjä.
Ratahanke Satakunta Käynnissä

Helsinki–Turku-radan peruskorjaus

Hankkeen tavoitteena on korjata päällysrakenteeseen, kuivatukseen, radan vakavuuteen liittyviä ongelmia ja rakentaa yksi uusi ja yksi uudistettava silta sekä parantaa tunneliturvallisuutta. Hankkeessa parannetaan lisäksi Jorvaksen asemaa.
Ratahanke Uusimaa Varsinais-Suomi Käynnissä

Kupittaa–Turku-ratahanke selkosuomeksi

Tämä on Kupittaa–Turku-ratahankkeen selkokielinen sivu. Sivulla kerrotaan pääkohdat ratahankkeesta. 
Ratahanke Varsinais-Suomi Käynnissä

Oulun ratapihan turvalaitteet

Hankkeessa uusitaan Oulun rautatieliikennepaikan vanhentuneet turvalaitejärjestelmät ja mahdollistetaan ERTMS-järjestelmän käyttöönotto tulevaisuudessa.
Ratahanke Pohjois-Pohjanmaa Käynnissä

Pieksämäen asemajärjestelyt

Hankkeessa Pieksämäen henkilöratapihan laitureista tehdään esteettömiä ja laiturialueen ulkoasua parannetaan.
Ratahanke Etelä-Savo Käynnissä

Jorvaksen aseman parantaminen

Hankkeen tavoitteena on Jorvaksen liikennepaikan turvallisuuden ja palvelutason sekä toiminnallisuuden ja saavutettavuuden parantaminen.
Ratahanke Uusimaa Käynnissä

Helsinki–Riihimäki-hanke

Helsinki–Riihimäki-hankkeessa parannetaan Suomen vilkkaimman rataosuuden toimivuutta. Tavara- ja henkilöjunaliikenne erotetaan omille raiteilleen, ja liikennepaikkojen vaihdeyhteyksien uusiminen nopeuttaa radalla ajamista.
Ratahanke Uusimaa Kanta-Häme Käynnissä

Kirkkonummentien ylikulkusilta

Kirkkonummen keskustassa sijaitseva, elinkaarensa päähän tullut Kirkkonummentien ylikulkusilta uusitaan. Hankkeen myötä raskaan liikenteen painorajoitukset sillalta saadaan poistettua. 
Ratahanke Uusimaa Käynnissä

Loimaan tasoristeysturvallisuuden parantaminen

Loimaan tasoristeysturvallisuuden parantaminen
Ratahanke Varsinais-Suomi Suunnitteilla Käynnissä

Tampere–Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen

Tampere–Pori tasoristeyksien poisto ja parantaminen -hankkeen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta poistamalla mahdollisimman monta rataosuuden tasoristeystä sekä parantaa turvallisuutta kustannustehokkailla keinoilla.
Ratahanke Satakunta Pirkanmaa Käynnissä
Sivut: 1   2   3