Hyppää sisältöön

Tilapäiset liikennejärjestelyt junaliikenteessä Turun ja Helsingin välillä 15.8.2022 alkaen

Helsinki–Turku–Helsinki-junaliikenteen päätepysäkki on Kupittaa 15.8.2022 alkaen. Liikennejärjestelyt ovat osa Kupittaa-Turku-ratahanketta, jossa kehitetään Turun henkilö- ja tavararatapihoja sekä rakennetaan kaksoisraide Kupittaan ja Turun rautatieaseman välille. Tilapäiset liikennejärjestelyt ovat voimassa loppuvuoteen 2024.

Yhteydet Turun päärautatieasemalta Kupittaalle

Bussit 32 ja 42 lähtevät rautatieaseman edestä Ratapihankadulta. Pysäkin numero on 144. Matkustusaika on noin 20 minuuttia. Kertalipun voi ostaa lähimaksulla, mobiilisti Föli-sovelluksesta tai kuljettajalta käteisellä.
 

Karttakuva Turun asema-alueesta.

 

Kupittaan asemalle saavuttaessa Fölillä matkustajat poistuvat Kupittaan aseman pysäkillä, joka sijaitsee aseman parkkipaikan välittömässä yhteydessä. Kupittaalta Turun keskustaan pääsee busseilla 32, 42, 53 ja 53A.

 

Pysäköinti ja saatto- ja noutoliikenne Kupittaan asemalla

Joukahaisenkadun varrelta löytyy nouto- ja saattoliikenteen lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettuja parkkipaikkoja. Ajo varsinaiselle liityntäpysäköintialueelle tapahtuu Teollisuuskadulta. Pysäköintialueella on paikkoja 130 ajoneuvolle. 
Liikuntarajoitteisten nouto- ja saattoliikenne on sallittua Kupittaan aseman / hotellin edustalla.
 

Yhteys Turun lentokentältä Kupittaan asemalle

Lentoaseman ja Turun keskustan välillä liikennöi bussilinja 1. Linjan 1 pysäkki sijaitsee Turun keskustassa Linnankadulla. Pysäkin numero Linnankadulla on T89.

Aurakadun pysäkiltä pääsee Kupittaan asemalle bussilla 32. Pysäkin numero Aurakadulla on T4. Linnankadun ja Aurakadun pysäkkien välillä on noin 100 metriä.
 

Korvaava yhteys Turun sataman ja Kupittaan aseman välillä

Turun sataman suuntaan korvaava bussiyhteys lähtee Kupittaan aseman vierestä Joukahaisenkadulta. Satamaan asti ostettu junalippu toimii pääsylippuna kuljetukseen.   

Helsinkiin matkustaville kulku Turun Satamasta on korvattu linja-autoyhteydellä välillä Turun satama–Kupittaan asema. Linja-autot lähtevät Kupittaalle laiturilta 7.

 

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan unionin mielipidettä.