Hyppää sisältöön

Hankehaku

Väylävirasto vastaa valtion väyläverkon kehittämisestä. Hankehausta löytyvät ne suunnitteilla, käynnissä ja valmistuneet Väyläviraston kehittämishankkeet sekä ELY-keskusten vastuulla olevat tiehankkeet, joilla on omat verkkosivut. 
Käynnissä olevilla hankkeilla tarkoitetaan toteutuspäätöksen saaneita hankkeita. Kaikki käynnissä olevat hankkeet eivät vielä ole rakentamisvaiheessa.
Muista suunnitteilla olevista hankkeista löytyy tietoa myös Suunnittelukohteiden tiedot -osiosta.

Voit hakea hankkeita vaiheen (suunnitteilla, käynnissä, valmistunut), väylämuodon, alueen tai kaikkien edellä mainittujen yhdistelmällä.

Haku toimii siten, että hakuehdot eivät sulje toisiaan pois. Tähän on poikkeuksena aluetta koskeva hakuehto. Jos olet valinnut alueen (maakunta), haku näyttää vain valitun alueen hankkeet.

Voit hakea hankkeita myös vapaasanahaulla. Kirjoita kenttään esimerkiksi paikkakunnan tai hankkeen nimi, jota olet etsimässä.

Jos haluat listauksen kaikista hankkeista, jätä valinnat tyhjäksi ja paina "Hae"

Väylä Hankehaku
Hankkeen vaihe
Hanke
Alue
592 tulokset
Ei tuloksia
Sivut: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35  
true

Vt 2 Pori-Helsinki

Vuonna 2017 valmistuneessa kehittämisselvityksessä on tarkasteltu yhteysvälin jatkoparantamistarpeita huomioiden kaikki liikennemuodot ja maankäytön kehittäminen. Selvityksen pohjalta nostetaan parannustarpeita jatkosuunnitteluun. Hankkeet etenevät omaa tahtiaan.
Tiehanke Satakunta Suunnitteilla

Vt 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie

Valtatie 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie -projektissa rakennetaan 18,5 kilometrin mittainen, keskikaiteellinen ohituskaistatie uudelle paikalle Ilmajoen Rengonkylästä Seinäjoen Nurmoon. Projekti toteutettiin kahdessa vaiheessa.
Tiehanke Etelä-Pohjanmaa Valmistunut

Vt 4 Joutsa-Toivakka

Hankkeen tavoitteena oli parantaa koko Lahti-Jyväskylä-yhteysvälin liikennöitävyyttä ja liikenneturvallisuutta sekä edistää elinkeinoelämän kuljetusten täsmällisyyttä ja matka-aikojen hallittavuutta.
Tiehanke Keski-Suomi Valmistunut

Vt 3, Arolammin eritasoliittymä, Riihimäki

Valtatie 3:lle, Hyvinkään pohjoisen ja Riihimäen eteläisen eritasoliittymän väliin rakennettu Arolammin eritasoliittymä muodostaa uuden yhteyden valtatie 3:lle Herajoen teollisuusalueelta ja Retkiojan suunnalta.
Tiehanke Kanta-Häme Valmistunut

Vt 3 Tampere-Vaasa

Valtatie 3 kuuluu Suomen tärkeimpään päätieverkkoon, jolle asetettu muita pääteitä korkeampi laatutavoite ei tällä hetkellä toteudu Tampereen ja Vaasan välisellä valtatieosuudella. Kehittämistavoitteista päätettiin vuonna 2005 valmistuneessa kehittämissuunnitelmassa, jonka pohjalta jatkosuunnittelu on edennyt. Kehittämissuunnitelman  tavoitetilaan on tarkoitus edetä vaiheittain.
Tiehanke Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Suunnitteilla

Vt 3 Laihian kohta

Valtatie 3 on valtakunnallinen päätieyhteys välillä Helsinki-Tampere-Vaasa ja valtatie 18 välillä Vaasa-Seinäjoki-Jyväskylä. Hankkeessa parannettiin liikenteen sujuvuutta valtateiden solmukohdassa sekä sen läheisyydessä.
Tiehanke Pohjanmaa Valmistunut

Vt 5 Mikkelin kohta

Valtatie 5 parantaminen Mikkelin kohdalla
Tiehanke Etelä-Savo Valmistunut

Vt 9 Jännevirran silta

Jännevirran silta on Kuopion ja Siilinjärven rajalla olevan valtatie 9:n silta, joka ylittää Saimaan syväväylän Jännevirran kylän kohdalla. Valtatie 9 on tärkeä Joensuu–Kuopio -välinen tie. Sen liikennemäärä on noin 7 000 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on noin kuusi prosenttia. Liikennemäärien on arvioitu kasvavan 22 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.
Vesiväylähanke Tiehanke Pohjois-Savo Valmistunut

Vt 8, Turku–Pori

Turun ja Porin välinen osuus valtatiestä 8 on Lounais-Suomen merkittävä väylä sekä tavara- että muulle liikenteelle. Vuonna 2014 alkaneessa hankkeessa parannetaan yhteysvälin turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.
Tiehanke Varsinais-Suomi Satakunta Valmistunut

Vt 8 Vaasa-Kokkola

Valtatien 8 yhteysväli Vaasa–Kokkola on osa Turun ja Oulun välistä länsirannikon satamakaupunkien runkoyhteyttä. Valtatie 8 kuuluu EU:n TEN-T kattavaan verkkoon sekä maanteiden päätieverkkoon.
Tiehanke Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Suunnitteilla

Vt 8 Pyhäjoki-Liminka

Valtatie 8:n parantamista Kalajoen, Pyhäjoen ja Limingan välillä tehdään useissa kohteissa. Tavoitteena on parantaa tien välityskykyä, kun liikennemäärät ja erityisesti raskas liikenne on lisääntymässä.
Tiehanke Pohjois-Pohjanmaa Valmistunut

Vt 8 ja mt 724 Vaasan yhdystie, Vaasa

Yhdystien kautta kulkee sekä valtatien 8 että kaupunginosien välistä liikennettä. Liikenne ruuhkautuu aamuisin ja iltapäivisin tasoliittymissä, joiden välityskyky ei riitä nykyisille liikennemäärille.
Tiehanke Pohjanmaa Suunnitteilla

Vt 6 Taavetti-Lappeenranta

Taavetti−Lappeenranta-osuuden kattavassa parannushankkeessa valtatie 6 parannetaan pääosin nykyiselle paikalle keskikaiteelliseksi nelikaistaiseksi tieksi. Parannettava osuus on kokonaisuudessaan 28 km pitkä.
Tiehanke Etelä-Karjala Valmistunut

Vt 6 ja mt 870 Kontinjoen kevyen liikenteen järjestelyt, Sotkamo ja Kajaani

Valtatie 6 on Pernajan Koskenkylästä Kajaaniin johtava maantie. Tie on itäisimmän Suomen tärkein pohjois-eteläsuuntainen reitti. Maantie 870 on Pohjois-Savosta Kainuun alueelle kulkeva seututie.
Tiehanke Kainuu Valmistunut

Vt 5, Päiväranta–Vuorela

Valtatiellä 5 välillä Päiväranta-Vuorela viisi vuotta kestäneet parannustyöt saatiin valmiiksi vähäisiä viimeistelytöitä lukuun ottamatta syksyllä 2014. Parhaiten tämä Kuopion pohjoispuolella oleva valtatieosuus tunnetaan nimellä ”Kallansillat”, koska tiejakso muodostuu silloista ja vesistöpenkereistä.
Tiehanke Pohjois-Savo Valmistunut
Sivut: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35