Hyppää sisältöön

Hankehaku

Väylävirasto vastaa valtion väyläverkon kehittämisestä. Hankehausta löytyvät ne suunnitteilla, käynnissä ja valmistuneet Väyläviraston kehittämishankkeet sekä ELY-keskusten vastuulla olevat tiehankkeet, joilla on omat verkkosivut. 
Käynnissä olevilla hankkeilla tarkoitetaan toteutuspäätöksen saaneita hankkeita. Kaikki käynnissä olevat hankkeet eivät vielä ole rakentamisvaiheessa.
Muista suunnitteilla olevista hankkeista löytyy tietoa myös Suunnittelukohteiden tiedot -osiosta.

Voit hakea hankkeita vaiheen (suunnitteilla, käynnissä, valmistunut), väylämuodon, alueen tai kaikkien edellä mainittujen yhdistelmällä.

Haku toimii siten, että hakuehdot eivät sulje toisiaan pois. Tähän on poikkeuksena aluetta koskeva hakuehto. Jos olet valinnut alueen (maakunta), haku näyttää vain valitun alueen hankkeet.

Voit hakea hankkeita myös vapaasanahaulla. Kirjoita kenttään esimerkiksi paikkakunnan tai hankkeen nimi, jota olet etsimässä.

Jos haluat listauksen kaikista hankkeista, jätä valinnat tyhjäksi ja paina "Hae"

Väylä Hankehaku
Hankkeen vaihe
Hanke
Alue
104 tulokset
Ei tuloksia
Sivut: 1   2   3   4   5   6   7  
true

Jorvaksen aseman parantaminen

Hankkeen tavoitteena on Jorvaksen liikennepaikan turvallisuuden ja palvelutason sekä toiminnallisuuden ja saavutettavuuden parantaminen.
Ratahanke Uusimaa Käynnissä

Helsinki–Riihimäki-hanke

Helsinki–Riihimäki-hankkeessa parannetaan Suomen vilkkaimman rataosuuden toimivuutta. Tavara- ja henkilöjunaliikenne erotetaan omille raiteilleen, ja liikennepaikkojen vaihdeyhteyksien uusiminen nopeuttaa radalla ajamista.
Ratahanke Uusimaa Kanta-Häme Käynnissä

Kirkkonummentien ylikulkusilta

Kirkkonummen keskustassa sijaitseva, elinkaarensa päähän tullut Kirkkonummentien ylikulkusilta uusitaan. Hankkeen myötä raskaan liikenteen painorajoitukset sillalta saadaan poistettua. 
Ratahanke Uusimaa Käynnissä

Mt 132 JKPP-tie väli Aittakalliontie–Nummenpääntie, Nurmijärvi

Nurmijärvellä maantielle 132 (Lopentie) rakennetaan jalankulku- ja pyörätie Aittakalliontien ja Nummenpääntien väliselle osuudelle. Lisäksi parannetaan maantien 132 nykyisiä liittymäjärjestelyjä ja linja-autopysäkkejä sekä rakennetaan kaksi uutta alikulkukäytävää.
Tiehanke Uusimaa Käynnissä

Loimaan tasoristeysturvallisuuden parantaminen

Loimaan tasoristeysturvallisuuden parantaminen
Ratahanke Varsinais-Suomi Suunnitteilla Käynnissä

Maantie 9442 (Myllymäentie) parantaminen Joulumaantien kohdalla, Rovaniemi

Hanke sisältää kiertoliittymän rakentamisen maantielle 9442 Rovaniemen kaupungissa.
Tiehanke Lappi Käynnissä

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen

Hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä.
Tiehanke Varsinais-Suomi Käynnissä

Vt 5 Hurus–Hietanen

Vuosille 2021–2025 ajoittuvan tiehankkeen ytimessä on keskikaiteen rakentaminen valtatielle 5, Huruksen ja Hietasen välille, Monikkalan risteyssillalta maantien 4201:n risteykseen. Hankkeessa rakennetaan myös yksi uusi eritasoliittymä ja sen kohdalle uusi risteyssilta. Lisäksi yksi nykyinen silta korvataan uudella ja kahta nykyistä siltaa kohennetaan.
Tiehanke Etelä-Savo Käynnissä

Mt 180 Kuusistonsalmen sillan uusiminen

Kuusistonsalmen sillan uusiminen on lähtenyt liikkeelle elokuussa 2023. Urakka valmistuu syyskuussa 2024. Vanha huonokuntoinen silta puretaan ja uusi silta rakennetaan nykyisen paikalle. Uusi silta parantaa etenkin jalankulku- ja pyöräilyväylän mitoitusta, lisäksi siltapaikan pystygeometriaa parannetaan nostamalla maantien korkeusasemaa.
Tiehanke Varsinais-Suomi Käynnissä

Vt 4 parantaminen Joutsassa Leivonmäen pohjoispuolella

Valtatie 4 on osa TEN-T ydinverkkoa, valtakunnallista ja kansainvälistä päätieyhteyttä, raskaan liikenteen runkoyhteyttä sekä suurten erikoiskuljetu
Tiehanke Keski-Suomi Käynnissä

Vt 4 parantaminen rakentamalla rampit Oravasaaren eritasoliittymään Jyväskylässä

Valtatie 4 on osa TEN-T ydinverkkoa, valtakunnallista ja kansainvälistä päätieyhteyttä, raskaan liikenteen runkoyhteyttä sekä suurten erikoiskuljetu
Tiehanke Käynnissä Keski-Suomi

Tampere–Jyväskylä-radan rakentaminen

Ratahanke Pirkanmaa Keski-Suomi Käynnissä

Nokian ratapiha

Hankkeen tavoitteena on parantaa Nokian aseman rataosan liikennöitävyyttä ja mahdollistaa mm. lähijunaliikenteen kasvua. Hankkeessa ratapihalle rakennetaan uusi välilaituri ja uusi alikäytävä, sekä uusi liityntäpysäköintialue radan pohjoispuolelle.
Ratahanke Pirkanmaa Käynnissä

Seinäjoen Pajuluoman kunnostaminen

Pajuluoma on Seinäjoen ratapiha-alueen läpi virtaava pieni uoma, joka laskee Seinäjokeen. Pajuluoman kunnostamisen tavoitteena on poistaa mahdollinen terveysriski ja turvata Seinäjoen veden laatu pitkällä aikavälillä.
Ratahanke Etelä-Pohjanmaa Käynnissä

Kantatien 71 jalankulku- ja pyöräilyväylä välillä Toroppala–Kerimäki, Savonlinna

Hankkeen tavoitteena on parantaa jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita Toroppalan ja Kerimäen välillä.
Tiehanke Etelä-Savo Käynnissä
Sivut: 1   2   3   4   5   6   7