Suosittua sisältöä

Kuvituskuva hankkeen tunneleista.
Vt 12 Lahden eteläinen kehätie
Hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne vilkkaasti liikennöidyllä valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismahdollisuuksia koko Lahden seudulla.
Lue lisää
Kuvituskuva, jossa raide läheltä kuvattuna.
Luumäki–Imatra-ratahanke
Luumäki-Imatra-hankkeen tavoitteena on kehittää rataosuuden palvelutasoa parantamalla välityskykyä, toimintavarmuutta ja häiriötilanteiden hallintaa.
Lue lisää
Kuvituskuva Vuosaaren meriväylän ruoppauksesta.
Vuosaaren meriväylä
Hankkeessa Vuosaaren meriväylä ja satama-allas syvennetään laivaliikenteen kuljetusvaatimusten mukaiseksi.
Lue lisää

Ajankohtaista

null Vt 8 Eurajoki: Valtatie uudistetaan Eurajoen keskustan kohdalta – rakentamaan päästään kesällä

Vt 8 Eurajoki: Valtatie uudistetaan Eurajoen keskustan kohdalta – rakentamaan päästään kesällä

Julkaistu 14.1.2021 10.56

Väyläviraston ja Eurajoen kunnan yhteisrahoitteinen urakka Vt8:n hankkeen toteutuksesta Eurajoen keskustan kohdalla alkaa suunnittelulla välittömästi. Hankkeen urakoitsija on  Destia Oy.

 

Väylävirasto on solminut kustannusarvioltaan 20 miljoonan euron arvoisen urakkasopimuksen, joka pitää sisällään rakenteiden rakennesuunnittelun ja rakentamisen. Suunnittelusta sekä rakennustöistä vastaa Destia Oy, ja suunnittelu aloitetaan heti.

Eurajoen keskustan kohdalla kasitiellä tällä hetkellä paikallinen liikenne ja päätien liikenne sekoittuvat, eikä tie täytä tärkeimmille päätieyhteyksille asetettuja tavoitteita.

”Urakan tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta Eurajoen keskustan kohdalla ja näin myös tukea kunnan kehittymisedellytyksiä”, toteaa projektipäällikkö Kari Partiainen Väylävirastolta.

Rakennusurakkaan kuuluu muun muassa 4,5 kilometriä uutta valtatielinjausta, joka sisältää uuden ohituskaistan Rauman suuntaan. Tämän lisäksi rakennetaan viisi uutta siltaa, 1 kilometriä meluntorjuntatoimenpiteitä, 8 kilometriä tie- ja katuvalaistusta sekä kaksi eritasoliittymää.

Urakka on tavoitteena saada valmiiksi vuoden 2022 loppuun mennessä. Väylävirasto tiedottaa hankkeesta tarkemmin kevään aikana.


Kasitie on tärkein yhteys Turusta Poriin, joka yhdistää länsirannikon kaupungit muuhun Suomeen.

www.facebook.com/turkupori 

Lisätietoja:

Väylävirasto, projektipäällikkö Kari Partiainen, p. 0295 34 3580, [email protected]

Liitteet

Väylävirasto sosiaalisessa mediassa