Takaisin

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie – Pässinportin ja Ahertajantien sillankorjaukset valmistuivat

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie – Pässinportin ja Ahertajantien sillankorjaukset valmistuivat

Julkaistu 27.09.2018

Soramäessä, Hollolan päässä Lahden eteläistä kehätietä, valmistuivat Pässinportin ja Ahertajantien sillankorjaustyöt 27.9.2018. Molempien siltojen osalta korjattiin kaiteita ja siltojen pintarakenteita. Korjausten valmistuttua, korjausten aikainen liikennehaitta on poistettu, ja kaistakapasiteetti palautettu takaisin normaaliksi. Ahertajantien kohdalla kaikki kaistat tulivat normaalilevyisenä käyttöön, ja Pässinportin kohdalla poistuivat työnaikaiset liikennevalot.

Soramäessä rakennetaan kehätien läntisintä eritasoliittymää ja työt aloitettiin korjaamalla nykyisen Hämeenlinnan tien varrella olevat Pässinportin ja Ahertajantien sillat. Nyt rakennettava kehätie liittyy Hämeenlinnan tiehen Pässinportin sillan kohdalla. Soramäen eritasoliittymä ylittää Riihimäentien ja tarjoaa liityntämahdollisuudet Riihimäentielle ja sieltä kehätielle.

Soramäen eritasoliittymän rakentaminen on käynnissä ja alueella tehdään louhintatöitä, maaleikkausta ja penkereitä. Eritasoliittymän kohdalla rakennetaan myös kävelyn ja pyöräilyn käyttöön väylät, sekä alikulkukäytävät Soramäen ja Sydänmaansuontien kohdalle.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen, Liikennevirasto, puh 029 534 3563, juha-pekka.hamalainen@liikennevirasto.fi
Siltavastaava Mauri Tommiska, Destia Oy, puh. 040 635 2112, mauri.tommiska@destia.fi

Seuraa hanketta:
www.liikennevirasto.fi/vt12letke
www.facebook.com/vt12letke
www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen.


reaktionapit