Hyppää sisältöön

Luumäki–Imatra-ratahanke: juhannuksen rataliikennekatkossa tehtävät työt

Julkaistu 21.6.2021 13.50

 

Luumäki-Imatra-ratahanke hyödyntää juhannuksen pitkän rataliikennekatkon useammalla käynnissä olevalla rakennusurakalla.

Urakoittain tai työkohteittain tarkasteltuna katkossa työskennellään seuraavasti:

Imatran asemalla otetaan käyttöön väliaikainen laituri

Yksi juhannuskatkon isoimmista tapahtumista on uuden raiteen ja Mansikkakosken ratasillalle sijoittuvan Imatran aseman väliaikaisen laiturin käyttöönotto. Tämä tarkoittaa muutoksia myös laiturialueelle kulkemiseen. Kulkureitit ovat voimassa juhannuksesta 2021 juhannukseen 2022. Juhannuksen jälkeen Tainionkoskentien vanhan alikulkusillan purkutyöt aiheuttavat poikkeusjärjestelyitä ajoneuvoliikenteelle sekä jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Poikkeusjärjestely on voimassa 28.6.–10.8. välisenä aikana. Imatran aseman väliaikaisen laiturin kulkureitti ja Tainionkoskentien liikennejärjestelyt sillan purkutöiden aikana on esitetty tiedotteen liitteenä olevissa kartoissa.

Kaksoisraiteen Joutseno–Rauha-välin rakentava urakka

Juhannuskatkossa asennetaan kolme uutta vaihdetta, tehdään massanvaihtotöitä ja paljon turvalaitetöitä. Töitä tehdään Teollisuustien ylittävällä Tyrmin alikulkusillalla, ja siitä noin 300 metriä Lappeenrannan suuntaan. Työaika katkon aikana on perjantaista 25.6. klo 19.00 sunnuntaihin 27.6. klo 14.00.

Yllä mainituista töistä aiheutuu meluhaittaa lähiympäristöön. Eniten melua aiheuttavia työvaiheita ovat muun muassa kiskon sahaaminen, kiskon tukeminen ja sepelöinti.

Karjalan radan korjausvelkakohteena uusittavat sillat valmistuvat

Kesällä saadaan hankkeeseen kuuluneiden Karjalan radan siltojen kohteet valmiiksi, kun Saimaan kanavan ratasillan sisältävä urakka valmistuu kokonaisuudessaan. Aiemmin ovat jo valmistuneet Mansikkakosken ratasilta (valmistui 2020) ja vanhan valtatie 6 alikulkusilta (valmistui 2019). Juhannuksen aikana raideliikenne siirretään Mansikkakosken ratasillalle. Saimaan kanavan ratasiltaa on liikennöity vuoden 2020 juhannuksesta lähtien.

Lisätietoja:

Joonas Hämäläinen, hankkeesta vastaava projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3536, [email protected]

Aki Hämäläinen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3150, [email protected]

Jussi Palo, projektipäällikkö, Welado Oy, puh. 045 110 3720, [email protected]

Karttaliitteet:

Imatran aseman väliaikaisen laiturin kulkureitti                                       

Tainionkoskentien liikennejärjestelyt sillan purkutöiden aikana

Matkustajaliikenteen korvaavista kuljetuksista sekä tarkemmat tiedot junien poikkeavista aikatauluista löytyvät VR:n sivuilta.

Hankkeen nettisivut: https://www.vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke

Hanke Facebookissa: https://facebook.com/luumakiimatra

Luumäki-Imatra-ratahankkeen tavoitteena on kehittää rataosuuden palvelutasoa parantamalla välityskykyä, toimintavarmuutta ja häiriötilanteiden hallintaa. Se tähtää tavaraliikenteen toimintaedellytysten ja henkilöliikenteen palvelutason parantamiseen. Hankkeen toteuttaminen tukee myös elinkeinoelämän kilpailukyvyn ylläpitoa ja kehittämistä, sekä parantaa alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden viihtyvyyttä vähentämällä liikenteen melua ja päästöjä.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.