Hyppää sisältöön

Luumäki – Imatra-ratahanke: Hietalankatu avataan ajoneuvoliikenteelle alikulkusillan kohdalla Lappeenrannassa

Julkaistu 26.10.2022 9.05

 

Hietalankadun alittava väylä avataan ajoneuvoliikenteelle uuden alikulkusillan kohdalla Lappeenrannassa viimeistään perjantaiaamuna 28.10. kello 6. Alueella on kuitenkin vielä huomioitava liikenteen poikkeusjärjestelyjä viimeistelytöiden takia.

Hietalankadun uusi alikulkusilta on ollut raideliikenteen käytössä heinäkuun alusta lähtien. Uuden sillan rakentamiseen liittyvät työt saadaan valmiiksi marraskuun 2022 aikana.

Ratahankkeen perusparannusosuudella sijaitsevat alikulkusillat on nyt uusittu

Luumäki – Imatra-ratahankkeeseen niin ikään kuuluva Lauritsalan uusi eteläinen alikulkusilta valmistui lokakuussa.

”Tämä tarkoittaa, että ratahankkeen Luumäki – Joutseno -välin perusparannusosuudelle kuuluvat uudet alikulkusillat on nyt kaikki rakennettu. Yllä mainittujen siltojen lisäksi aiemmin ovat jo valmistuneet Muukon, Hakalin, Oikotien, Pontuksen ja Tunnelikadun alikulkusillat”, kertoo projekti-insinööri Iina Liukkonen Väylävirastosta.

Perusparannusosuudella parannetaan lisäksi liikennepaikkoja ja uusitaan turvalaitejärjestelmiä.

 

 

Lisätietoja:

Iina Liukkonen, projekti-insinööri, Väylävirasto, puh. 029 534 3396, [email protected]

Jussi Palo, projektipäällikkö, Welado Oy, puh. 045 110 3720,  [email protected]

 

Hankkeen nettisivut: https://www.vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke

Luumäki-Imatra-ratahankkeen ajankohtaiset liikennejärjestelyt ja liikenteen kiertoreittejä esittelevät kartat löytyvät hankkeen nettisivuilta: https://vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke/hankkeen-liikennejarjestelyt

Hanke Facebookissa: https://facebook.com/luumakiimatra

 

Luumäki-Imatra-ratahankkeen tavoitteena on kehittää rataosuuden palvelutasoa parantamalla välityskykyä, toimintavarmuutta ja häiriötilanteiden hallintaa. Se tähtää tavaraliikenteen toimintaedellytysten ja henkilöliikenteen palvelutason parantamiseen. Hankkeen toteuttaminen tukee myös elinkeinoelämän kilpailukyvyn ylläpitoa ja kehittämistä, sekä parantaa alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden viihtyvyyttä vähentämällä liikenteen melua ja päästöjä.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.