Takaisin

Kyröntien ja Vaasantien kevyt liikenne siirtyy kiertotielle 8.3.2016 alkaen

Kyröntien ja Vaasantien kevyt liikenne siirtyy kiertotielle 8.3.2016 alkaen

Julkaistu 07.03.2016

Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihian kohta -hankkeessa työt ovat edenneet hyvällä vauhdilla. Seuraavaksi aloitetaan kiertotien ja kiertoliittymän rakentaminen Vaasantien ja Kyröntien risteysalueen pohjoispuolelle. Tiellä liikkujien turvallisuuden takaamiseksi kevyen liikenteen väylät siirretään kiertotielle 8.3.2016 alkaen.

Parannushankkeen edistyessä Kyröntien kevyen liikenteen väylä siirretään uudelle reitille ja Kyröntien risteyksessä oleva alikulku poistetaan käytöstä. Asematien alikulku on edelleen käytettävissä. Jatkossa Kyröntien kevyt liikenne käyttää kiertotietä, Asematietä ja Asematien alikulkua.

– Kiertotien tarkoituksena on tarjota kevyelle liikenteelle turvallinen reitti, jotta työmaan läpi ei tarvitse kulkea, kertoo projekti-insinööri Frans-Emil Nygård Skanska Infra Oy:stä.

Myös nykyiset linja-autoliikenteen pysäkit valtateillä 3 ja 18 poistetaan ja korvataan uusilla pysäkeillä. Vt 3:n pysäkki siirtyy noin 100 metriä Vaasan suuntaan ja Kyröntien pysäkki siirtyy noin 100 metriä Seinäjoen suuntaan. Pysäkkien siirtymisaikataulusta tiedotetaan erikseen.

Yleisötilaisuus kiertotien ja kiertoliittymän liikennejärjestelyistä

Hankkeen seuraavat työvaiheet ovat kevyen liikenteen kiertotien ja kiertoliittymän käyttöönotot. Työvaiheisiin liittyvistä liikennejärjestelyistä järjestään kaikille avoin yleisötilaisuus keskiviikkona 16.3.2016 kello 18 alkaen Kirkonkylän alakoululla osoitteessa Rudontie 15, 66400 Laihia.  

Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihian kohta -hankkeessa parannetaan liikenteen sujuvuutta valtateiden solmukohdassa sekä sen läheisyydessä. Hankkeen tilaaja on Liikennevirasto ja pääurakoitsija Skanska Infra Oy.

Ajankohtaisista liikennejärjestelyistä tiedotetaan hankkeen www-sivuilla sekä Facebook-sivuilla.  

Lisätietoja:

Skanska Infra Oy, Jukka Arvola, 050-5453658

Skanska Infra Oy, Frans-Emil Nygård, 050-3284129

 

Hanke verkossa:

www.liikennevirasto.fi/vt3laihia

www.facebook.com/vt3vt18Laihia

Vt 3 ja vt 18 parantaminen, Laihian kohta -hankkeessa parannetaan  liikenteen sujuvuutta valtateiden solmukohdassa sekä sen läheisyydessä. Lisäksi parantamistoimenpiteet nostavat liikenteen turvallisuutta onnettomuusherkällä taajama-alueella.