Hyppää sisältöön

Kupittaa–Turku-ratahanke: Turun ratapihan parantamisen urakan kaivutyöt Ratapihankadun ja Ajurinkadun risteyksessä alkoivat

Julkaistu 6.9.2023 11.15

 

Turun ratapihan parantamisen urakan kaivutyöt Ratapihankadun ja Ajurinkadun risteyksessä alkoivat. Turun ratapihan parantamiseen liittyviä kaivutöitä tehdään Ratapihankadun ja Ajurinkadun risteyksessä. Tiealueella tehdään radan käyttövalmiushuoltoon ja vesien hallintaan liittyviä töitä, jotka valmistuvat viikon 36 aikana.

Töiden johdosta teemme tilapäisiä ja lyhytaikaisia liikenteen poikkeusjärjestelyjä kuten kaistojen sulkemisia ja ajoittain pyöräilyn ja jalankulun väylän sulkemisia.

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa ruuhkaa liikenteessä.

“Vaikka työnaikainen liikenne alueella voi olla haastavaa ruuhkien vuoksi, lopputulos kuitenkin palkitsee. Rakennamme esteetöntä ja parempaa liikkumista ratapihalla”, toteaa hankkeen projektipäällikkö Erkki Mäkelä Väylävirastosta. 

Hanketta koskevat lisätiedot:
Väylävirasto, projektipäällikkö Erkki Mäkelä, p. 029 534 3822, [email protected]
Turun kaupunki, projektijohtaja Antero Mäkilä, p. 040 8280284, [email protected]

Liikennejärjestelyjä ja opasteita koskevat lisätiedot:
Rejlers Finland Oy, rakennuttajakonsultti Suvi Salmela, p.  +358 50 537 7328, [email protected]

Seuraa hanketta: 
vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke
facebook.com/KupittaaTurkuratahanke

Kupittaa–Turku-ratahankkeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Lisäksi hanke mahdollistaa osaltaan Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen. Ratapihoilla tehtävien muutostöiden ansiosta Turun asemanseudulla vapautuu maata alueen kehittämiseen ja rautatieaseman henkilölaiturialueen turvallisuus ja esteettömyys paranevat. Hankkeen rakennustyöt sijoittuvat vuosille 2022–2026.  Hanke on saanut tukea Euroopan Unionilta sekä suunnitteluun että rakentamiseen. 

CEF-logo

Julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan Unionin mielipidettä.

Liitteet