Takaisin

Keväthangille Ylläkselle – liiku lomalla helposti Ylläs Around -sovelluksen avulla

Keväthangille Ylläkselle – liiku lomalla helposti Ylläs Around -sovelluksen avulla

Julkaistu 17.03.2016

Soneran uusi Ylläs Around -mobiilisovellus tekee liikkumisesta Ylläksen alueella helppoa ja vaivatonta. Sovelluksen avulla voi suunnitella ja maksaa matkan junalta tai lentokoneelta suoraan Ylläkselle, mennä rinteeseen skibussilla tai matkustaa taksilla Ylläksellä ja sen lähialueilla.

Soneran uusi sovellus Ylläs Around on nyt ladattavissa kaikista sovelluskaupoista. Sovelluksen avulla matkailijat voivat yhdistää eri matkustusmuodot yhdeksi sujuvaksi matkaketjuksi.

”Sovelluksen reitti- ja aikatauluhaun avulla näet reitillesi sopivat vaihtoehtoiset matkustustavat hintoineen. Valittuasi sopivan yhteyden, voit ostaa matkalipun koko matkalle ja eri matkustusmuodoille yhdellä kerralla. Palvelu tallentaa ostamasi liput, jotta löydät ne helposti, kun matkasi alkaa”, kertoo kehitysjohtaja Jouni Sintonen Soneralta.

Sovellus auttaa paitsi matkailijoita, myös paikallisia yrittäjiä. Lentokenttä- ja junabusseja liikennöivälle Lasse Rundgrenille sovellus tarjoaa monia etuja.
”Sovellus nopeuttaa ja helpottaa yhteistä matkantekoa, kun asemilla ja pysäkeillä ei kulu aikaa lipun ostoon. Etukäteen suunniteltu ja maksettu matka auttaa myös meitä arvioimaan mahdollisen lisäbussitarpeen vuoroille”, sanoo Rundgren.

”Lento- ja junabusseja kylien lävitse kulkee kevätsesongilla jopa 50 linja-autoa päivässä. Niitä voi käyttää myös kauppa- ja ravintolamatkoihin tai käydä tutustumassa naapurikylään”, sanoo toimitusjohtaja Nina Forsell Ylläksen Matkailuyhdistyksestä.

Sovellus on testikäytössä kevätsesongin loppuun.”Palveluun on mahdollista kytkeä jatkossa mm. vuokra-autot, sukset ja polkupyörät. Lisäksi kunnalliset kyydit, kuten koulu- ruoka- ja KELA-kuljetukset pyritään sovittamaan palveluun, jolloin matkailijan liikkumisen mahdollisuudet kasvavat ja samalla kunnan kustannukset pienenevät”, sanoo projektipäällikkö Joanna Karinen.

Ylläs Around on Soneran, Kolarin kunnan, Ylläksen Matkailuyhdistyksen ja Liikenneviraston yhdessä toteuttama kokeilu, joka on yksi osaprojekti suuremmassa liikenteeseen liittyvässä Aurora kokonaisuudessa, joka kehittää arktista älyliikennettä testialustoineen Tunturi-Lapissa.

"Liikkuminen ja liikenne on muuttumassa palveluksi (Mobility as a Service). Liikennevirasto on kehitystyössä mukana tukemassa uusien palvelukonseptien syntymistä erilaisissa ympäristöissä", sanoo kehityspäällikkö Asta Tuominen Liikennevirastosta.

Lue lisää Ylläs Aroundista täältä: http://www.yllas.fi/tietoa-alueesta/yllas-around.html

Lataa Ylläs Around Google Play:stä, Windows-kaupasta tai iTunesilta.

Lisätiedot:

Asta Tuominen, Liikennevirasto
puh. 040 541 7121
asta.tuominen@liikennevirasto.fi

Joanna Karinen, Ylläksen Matkailuyhdistys ry
puh. 040 5479 950
joanna.karinen@yllas.fi

Jouni Sintonen, kehitysjohtaja, Sonera
puh. 040 5333364
jouni.sintonen@teliasonera.com

Liikennevirasto mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset.
www.liikennevirasto.fi
www.facebook.com/liikenneverkossa
www.twitter.com/liikennevirasto

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain n. 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä TeliaSonera-konsernia. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliasonera.fi

Ylläksen seitsemän tunturin kokonaisuus, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ja kaksi aitoa lappilaista kylää, Äkäslompolo ja Ylläsjärvi, tarjoavat ainutlaatuisen ympäristön aktiiviseen lomanviettoon tunturiluonnossa vuoden ympäri. Puitteet ovat ykkösluokkaa; 63 rinnettä ja 28 hissiä sekä 330 km:n latuverkosto ovat Ylläksen ylpeys. Kesällä Ylläs on luonnon ystävän, melojien, kalastajien ja retkeilijöiden toivekohde, jossa kylien palvelut löytyvät aivan kansallispuiston vierestä. Ylläs sijaitsee Tunturi-Lapissa, Kolarin kunnassa, 200 km napapiirin yläpuolella. Ylläkselle pääsee lentämällä Kittilään tai junalla Kolariin. www.yllas.fi