Takaisin

Graniittirakennus Kallio Oy valittiin Huutomäen eritasoliittymän urakoitsijaksi

Graniittirakennus Kallio Oy valittiin Huutomäen eritasoliittymän urakoitsijaksi

Julkaistu 13.09.2016

Osana Liikenneviraston Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hanketta rakennetaan eritasoliittymä Huutomäkeen Saarijärventien risteykseen – valtatien 4 ja valtatien 13 risteys – nykyisen nelostien itäpuolelle.

Liikennevirasto on valinnut Huutomäen eritasoliittymän urakoitsijaksi Graniittirakennus Kallio Oy:n. Urakka toteutetaan ST- eli suunnittele ja toteuta -urakkamallilla. Urakan kustannusarvio on noin 14 miljoonaa euroa.

”Avoin ja vuorovaikutteinen tapa viedä urakkakilpailutus läpi johti siihen, että saimme erittäin tasokkaita tarjouksia, jotka lisäksi alittivat alkuperäisen kustannusarvion”, sanoo projektipäällikkö Jarmo Niskanen Liikennevirastosta tyytyväisenä.

Urakkasopimus allekirjoitettiin 7.9.2016, ja valmistelevat työt tulevan eritasoliittymän alueella on jo aloitettu. Käynnissä on puuston ja pintamaan poisto sekä tarvittavan kiertotien rakentaminen.  

Tiesuunnitelma on eritasoliittymän ja sen tiejärjestelyjen osalta hyväksytty ja saanut lainvoiman. Urakan tiesuunnittelu on tehty ja rakennussuunnittelu tehdään täysin mallipohjaisesti, mitä sitten rakentamisen aikana hyödynnetään koneohjauksessa.

Lisätietoja:

TILAAJA

Projektipäällikkö Jarmo Niskanen, Liikennevirasto, puh. 029 534 3127, jarmo.niskanen@liikennevirasto.fi

URAKOITSIJA

Projektipäällikkö Markku Hokkanen, Graniittirakennus Kallio Oy, puh. 0500-561 906, markku.hokkanen@grk.fi

Työmaainsinööri Sakari Pyörre, Graniittirakennus Kallio Oy, puh. 0400-469 894, sakari.pyorre@grk.fi

Seuraa hanketta:

www.liikennevirasto.fi/aanekoski
www.facebook.com/aanekoskenliikenneyhteydet

Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hankkeessa parannetaan Äänekosken seudun ja koko Keski-Suomen liikenneyhteyksiä vastaamaan alueen kasvavia liikennemääriä. Samalla vahvistetaan alueen elinvoimaisuutta ja paikallisen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Hankkeessa parannetaan Äänekoski – Jyväskylä – Tampere -ratayhteyttä sekä kehitetään valtatie 4:n ja Äänekosken keskustan liikennejärjestelyitä sujuvammiksi ja turvallisemmiksi. Parannustyöt käynnistyivät kesällä 2015, ja hanke valmistuu ratatöiden osalta vuonna 2017, tietyöt jatkuvat vielä vuoden 2019 puolella.