Takaisin

Vt 4:n liikenne kiertotielle Zatelliitin siltatyömaalla

Vt 4:n liikenne kiertotielle Zatelliitin siltatyömaalla

Julkaistu 30.05.2017

Valtatie 4:n parannushanke etenee Kempeleessä. Torstaina 1. kesäkuuta valtatien liikenne siirtyy  Zatelliitin yritysalueen kohdalla kiertotielle, jossa on alennettu 50 km/h nopeusrajoitus.

Zatelliitin alueen esitasoliittymän rakennustyöt ovat edenneet vaiheeseen, jossa Vt 4:n liikenne ohjataan noin 500 metrin pituiselle kiertotielle. Muutos toteutetaan 31.5.-1.6. välisenä yönä, ja uusi ajoreitti on käytössä torstaiaamuna.

Kiertotie on rakennettu nykyisen väylän länsipuolelle ja se on käytössä sillan rakentamisen ajan. Molempiin suuntiin on käytössä kaksi ajokaistaa ja nopeusrajoitus on laskettu tasolle 50 km/h.

Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä korostaa, että alennetut nopeudet ovat paitsi tielläliikkujien myös työmaalla työskentelevien turva.

“Ensimmäisinä päivinä saattaa työmatkaliikenteessä olla pientä ruuhkautumista, joten aikatauluihin kannattaa ottaa molempiin suuntiin hieman joustoa”, Päkkilä opastaa.

Zatelliitin alueen uuteen eritasoliittymään tulee neljä siltaa, kiertoliittymät Zatelliitintien ja Kokkokankaantien liittymiin, katetut joukkoliikennepysäkit sekä poikittainen kevyen liikenteen yhteys Pohjantien alitse Kempeleen kuntakeskukseen.

Pääurakoitsijana on Lemminkäinen Infra Oy. Liittymäkokonaisuuden on määrä valmistua vuoden 2018 lopulla.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta.

http://www.liikennevirasto.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3755
jukka.pakkila@liikennevirasto.fi

Tapani Uusitalo
Työpäällikkö, Lemminkäinen Infra Oy
Puh. 050 528 1280
tapani.uusitalo@lemminkainen.com

 Vt 4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hanke koostuu nykyisen moottoritien parantamisesta Oulun ja Kempeleen kohdalla. Vt 4 Kello-Räinänperä väliä parannetaan moottoritieksi sekä ohituskaistatieksi. Pohjois-Iin ja Simon Maksniemen välillä valtatietä 4 parannetaan mm. ohituskaistaratkaisuin. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 155 Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.