Takaisin

Saimaan kanava suljetaan sunnuntaina 15.1. – talvitauon aikana uusitaan Mälkiän sulun alaportit

Saimaan kanava suljetaan sunnuntaina 15.1. – talvitauon aikana uusitaan Mälkiän sulun alaportit

Julkaistu 09.01.2017

Saimaan kanava suljetaan liikenteeltä sunnuntaina 15.1.2017. Kanava suljetaan hieman tavallista aikaisemmin, sillä kanavalla aloitetaan alaporttien uusiminen. Liikenne Saimaan kanavalla on tarkoitus aloittaa uudestaan huhtikuun loppupuolella.

Saimaan kanava suljetaan liikenteeltä sunnuntaina 15.1.2017 kello 23 Suomen aikaa. Yleensä Saimaan kanava suljetaan vasta tammikuun lopussa, mutta tänä vuonna sulkeminen tehdään etuajassa.

Poikkeava aikataulu johtuu kanavalla aloitettavasta historiallisesta remontista: Saimaan kanavan alaportit uusitaan korjausvelkapaketista saadulla lisärahoituksella. Urakka aloitetaan tänä talvena ja viimeiset portit asennetaan keväällä 2019. Ensimmäisenä uusitaan Saimaan kanavan suurimman sulun, eli Mälkiän sulun alaportit. Tämä tapahtuu nyt talvella Saimaan kanavan liikennekatkon aikana.

”Alkuperäisiä 1960-luvulla rakennettuja portteja ei ole suunniteltu nykyisenkaltaiseen talviliikenteeseen ja niitä on täytynyt korjata vuosien varrella useaan otteeseen. Nyt asennettavat uudet portit ovat muun muassa kestävämpiä ja talviliikenneominaisuuksiltaan huomattavasti parempia kuin vanhat portit”, kertoo sisävesiväylät -yksikön päällikkö Tero Sikiö Liikennevirastosta.

Saimaan kanavan tavaraliikenne väheni viime vuonna – kotimaanliikenne kasvoi

Saimaan kanavalla kulki viime vuonna tavaraa 1 197 000 tonnia. Tällainen tavaramäärä vastaisi tieliikenteessä noin 15 750 täyteen lastattua rekkaa. Saimaan kanavan tavaraliikenne väheni vuonna 2016 noin 9 %, kun sitä verrataan vuoden 2015 lukuihin. Vähennystä oli sekä tuonnissa (- 7 %) että viennissä (- 11 %).

Kotimaan tavaraliikenne sen sijaan kasvoi 35 000 tonnilla. Saimaan kanavan kotimaanliikenteessä kulki vuonna 2016 tavaraa noin 96 000 tonnia. Kotimaanliikenne oli pääosin kivihiilen tuontia Inkoosta Mustolaan sekä raakamineraalien vientiä Siilinjärveltä Kemiöön.

Saimaan kanavan läpi kulkee myös kanavaristeilyjä ja matkustajaliikennettä Viipuriin. Henkilöliikenteessä oli pientä laskua verrattuna vuoteen 2015.

Lisätietoa

Liikennevirasto,
Sisävesiväylät -yksikön päällikkö
Tero Sikiö
puh. 029 534 3409
tero.sikio(at)liikennevirasto.fi

Tiedote Saimaan kanavan alaporttien uusimisesta: http://www.liikennevirasto.fi/-/saimaan-kanavan-alaporttien-uusiminen-aloitetaan-tana-talvena

Lisätietoa Saimaan kanavan tilastoista: tilastot(at)liikennevirasto.fi

 

Fiksut väylät, älykäs liikenne - sinua varten

Liikennevirasto.fi

Twitter

Facebook