Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: Uudistettu jalankulun ja pyöräilyn väylä käyttöön Hämeentien varrella

Julkaistu 11.11.2021 14.53

 

Jalankulun ja pyöräilyn väylien parantaminen valtatiellä 10, eli Hämeentiellä, etenee, kun perjantaina 12.11.2021 otetaan käyttöön uudistettu jalankulun ja pyöräilyn väylä. Uudistettu tieosuus sijaitsee Hämeentien varrella, Kaarinantien ja kehätien välisellä alueella.

Uudistettu väylä lisää jalankulun ja pyöräilyn sujuvuutta ja turvallisuutta, sillä kevyen liikenteen väylä kulkee eri tasossa kuin ajoneuvoliikenne. Väylä on myös levennetty neljämetriseksi ja käyttöön otetaan kaksi uutta alikulkukäytävää. Alikulkäytävät ovat Kaarinantien ja Littoistenjärventien kohdalla. Rakenteilla oleva jalankulun ja pyöräilyn väylä kehätien eritasoliittymän kohdalla valmistuu loppuvuoden aikana. Samalla oletaan käyttöön vielä kaksi uutta alikulkukäytävää.

Lisäksi Kaarinantien ja Aidasojankadun liittymässä otetaan käyttöön uudet liikennevalot perjantaina 12.11.2021.

Valtatien 10 parannustyöt jatkuvat parhaillaan päällystystöillä sekä melusuojausten rakentamisella ja ne valmistuvat loppuvuoden aikana.

Kuva: Uudistunut jalankulun ja pyöräilyn väylä Hämeentien varressa

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, [email protected]
Projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen, Kreate Oy p. 040 524 7319, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme http://www.vayla.fi/turunkehatie 
Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta