null Vt 4 Kirri-Tikkakosken rakentaminen käynnistynyt

Vt 4 Kirri-Tikkakosken rakentaminen käynnistynyt

Julkaistu 09.05.2019

Valtatien 4 parannus moottoritieksi välillä Kirri-Tikkakoski ja Vehniä on alkanut. Varsinaiset rakennustyöt ovat käynnistyneet Puuppolan kohdalla Matinmäen risteyssillan rakentamisen valmisteluilla.

Matinmäen risteyssillan rakentamista varten valtatien 4 liikenne ohjataan 13.05.2019 alkaen Salmelantien ja Puuppolankoskentien pohjoispuolelta kiertotielle. Ajonopeus kohdassa pidetään 60 km tunnissa.

”Puuston poisto on saatu pääosin valmiiksi ja nyt tehdään kannonnostoja. Puuppolan kohdilla on käynnissä myös työmaan tukikohdan perustaminen, tulevaisuudessa tässä kohtaa kulkee Puuppolan eritasoliittymä. Lisäksi rinnakkaistien, jonne valtatien 4 liikenne siirretään syksystä 2020 lähtien, rakentaminen on käynnistynyt Tervakummun kohdalla”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jarmo Niskanen Väylästä.

Kesällä 2019 rakennetaan rinnakkaistietä Puuppolasta pohjoiseen sekä Tikkakoskelta pohjoiseen ja etelään. Kesän aikana tehdään myös vesijohto-, viemäri- ja kaapelisiirtoja. Myös Matinmäen risteyssillan ja Lentoaseman eritasoliittymän rakentamistyöt käynnistyvät vauhdilla.

"Hankkeen rakennustyöt alkavat nyt näkyä tiellä liikkujille ja toivommekin kaikilta liikkujilta kärsivällisyyttä ja malttia työmaan kohdalla", kertoo Väylän projektipäällikkö Jarmo Niskanen.

 "Tämän kokoluokan tien rakennustyömaasta on aina haittaa liikenteelle ja myös asukkaille. Pyrimme kuitenkin minimoimaan haitat ja pahoittelemme matka-ajan pitenemistä", Niskanen lisää.

Vt 4 Kirri-Tikkakoski hankkeen urakoi Destia Oy.

 

 
Hankkeen rakennuttajakonsulttina toimii Welado Oy.
Kuvassa vasemmalta Arto Hyvärinen: Welado Oy, Jarmo Niskanen: Väylä ja Joonas Haverinen: Welado Oy.

 

Lisätiedot:

Hankkeen talouteen liittyvät asiat:

Projektijohtaja Ari Mäkelä, Väylä, puh. 0295 34 3567, [email protected]

Rakentamiseen liittyvät asiat:

Projektipäällikkö Jarmo Niskanen, Väylä, puh. 0295 34 3127, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski
www.facebook.com/vt4kirritikkakoski

 

Kirri- Tikkakoski -hankkeen tavoitteena on valtatie 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri-Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.