Hyppää sisältöön

Tietoa seuraavan Digiroad-aineistojulkaisun ajankohdasta ja siihen liittyvästä käyttökatkosta Digiroad-sovelluksessa. (Päivitetty 3.4.2024)

Julkaistu 19.3.2024

Digiroad-aineistojulkaisu tehdään tavallisesti noin 4-5 kertaa vuodessa. Tänä vuonna aineistojulkaisua ei ole tehty, sillä tielinkkien geometrian päivitysprosessi, jota on uudistettu kokonaan tämän ja viime vuoden aikana, on kestänyt suunniteltua pidempään.

Yleiskatsaus tilanteeseen

Tielinkkien päivitysprosessin uudistamisen vuoksi Digiroadissa olevat tielinkit ovat tällä hetkellä toukokuulta 2022, jolloin viimeksi tielinkkien geometria on päivitetty. Tielinkit jäädytettiin, jotta voitiin tehdä yliheitto vanhasta ylläpitomenetelmästä uuteen. Uudessa ylläpitomenetelmässä Digiroad saa tielinkkien geometriamuutokset Väyläviraston uudesta järjestelmästä - Tiekamusta. Alkuperäinen suunnitelma oli, että Tiekamu olisi valmistunut vuoden 2022 aikana. Tiekamun valmistuminen on kuitenkin viivästynyt ja näin ollen myös Digiroadin testaus on viivästynyt todellisen testausaineiston puuttuessa.

Tielinkkien geometrian päivityksen uuden prosessin testaus aloitettiin lokakuussa 2023. Tavoitteena on ollut saada päivitysprosessi niin luotettavaksi ja suorituskykyiseksi, että seuraavaksi voidaan tehdä peräkkäisiä päivityksiä ja päivittää tielinkkien geometria testiympäristössä nykyhetkeen saakka. Peräkkäisten päivitysten testaus aloitettiin tammikuussa 2024. Testauksen yhteydessä tehtiin manuaalisia tarkastuksia ja tarkastettavien kohteiden määrä selvisi vasta testauksen edetessä.

 

Tilanne nyt

Testaus on jatkunut maaliskuuhun saakka ja on edelleen käynnissä. Kaikkeen tähän liittyen Digiroad-sovelluksessa on tulossa noin viikon käyttökatko aikavälillä 15.4-31.5.2024. Viestimme käyttökatkon tarkemmasta aikataulusta heti, kun testauksen perusteella voidaan sitä arvioida.

Tällä hetkellä Digiroad-aineistosta on saatavilla: Digiroad-aineistojulkaisu 4/2022 (29.12.2022).


Lisätietoja Digiroad-operaattorilta:
[email protected]
040 507 2301 (ark. klo 9-16)

 

Uutinen päivitetty 3.4.2024, (Korjattu viimeisimmän aineistojulkaisun linkki).