Takaisin

Junamatkustajien näkemyksiä matkustajainformaatiosta kartoitetaan

Junamatkustajien näkemyksiä matkustajainformaatiosta kartoitetaan

Julkaistu 18.3.2013

Helsingin päärautatieasemalla sekä Pasilan ja Tampereen rautatieasemilla tehdään matkustajainformaatioon liittyvä kysely viikoilla 13, 16 ja 17. Lisäksi kysely toteutetaan joissakin kaukoliikenteen junissa.

Tavoitteena on selvittää onko nykyinen matkustajainformaatio riittävää matkustajien ja rautatieasemien käyttäjien mielestä. Lisäksi kartoitetaan käyttäjien tyytyväisyyttä tällä hetkellä käytössä oleviin informaatiokanaviin. Vastaajilla on myös mahdollisuus kertoa kehittämisehdotuksia.

Liikennevirasto vastaa asemien matkustajainformaatiosta eli informaatiosta, jota tuotetaan näyttölaitteiden, laiturinäyttöjen ja kuulutusten avulla. VR-Yhtymä Oy vastaa puolestaan junissa annettavasta matkustajainformaatiosta.

Kyselyyn on mahdollista vastata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Kyselyn teettää Liikennevirasto ja sen tekee Innolink Research Oy yhteistyössä Siton kanssa.

Matkustajainformaatiokyselyn tulokset julkaistaan Liikenneviraston sivuilla kesäkuussa 2013 osoitteessa http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/liikenneverkko/rautatiet/matkustajainformaatio
 


reaktionapit