Hyppää sisältöön

Venemessut 2015: Liikennevirasto pitää huolta vesiväylien ja reittien navigointiturvallisuudesta

Julkaistu 5.2.2015

Turvallisen navigoinnin perustana ovat ajantasaiset merikartat. Liikenneviraston merikartoitus julkaisee Suomen meri- ja järvialueelta painettuja sekä elektronisia merikarttoja, ja vastaa karttoihin liittyvän jatkuvan päivityspalvelun toiminnasta. Nyt keväällä ilmestyvät uudet merikarttasarjat B (Helsinki-Parainen) ja C (Ahvenanmaa). Karttasarjat sisältävät paljon uutta ja muuttunutta tietoa muun muassa väylistä ja turvalaitteista sekä uusia merenmittauksia.

Liikennevirasto huolehtii valtaosasta merikartoille merkityistä yleisistä kulkuväylistä. Muita väylänpitäjiä ovat esimerkiksi kunnat ja satamalaitokset. Liikenneviraston ylläpitämiin väyliin lukeutuu yhteensä noin 16 000 kilometrin verran rannikko- ja sisävesiväyliä, joilla on 25 000 merenkulun turvalaitetta. Näistä väylistä lähes puolet on ensisijaisesti veneilykäyttöön tarkoitettuja veneväyliä ja -reittejä. Liikennevirasto vastaa myös väyliä koskevista vesiliikenteen kielto- ja rajoituspäätöksistä.

Vesiväylillä liikkuminen pyritään pitämään mahdollisena myös vaikeissa olosuhteissa. Näin talvella jäänmurtopalvelut ovat näkyvä osa Liikenneviraston toimintaa. Lisäksi Liikennevirasto ohjaa alusliikennettä. Meriliikenteen ohjaus tekee merellä liikkumisesta sujuvaa ja turvallista - esimerkiksi vuonna 2014 Liikenneviraston ylläpitämä meriliikenteen ohjaus esti 16 karilleajoa.

Messuosastolla voit tutustua merikarttasarjoihin ja antaa palautetta merikartoista, väylistä ja kanavista.

Venemessut järjestetään 6.–15.2.2015 Helsingin Messukeskuksessa.
Aukioloajat, liput ja ohjelma: www.venemessut.fi

 (Kuva: Maailman suurin merikartta esillä Venemessuilla)


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta