Takaisin

Mielenilmaus voi ruuhkauttaa liikenteen tiistaina 15.8. – Liikenneviraston 3 vinkkiä ruuhkien välttämiseen

Mielenilmaus voi ruuhkauttaa liikenteen tiistaina 15.8. – Liikenneviraston 3 vinkkiä ruuhkien välttämiseen

Julkaistu 14.08.2017

Liikennevirasto arvioi, että tiistaina 15.8. liikenne saattaa ruuhkautua etenkin pääkaupunkiseudun sisääntuloväylillä ja kehäteillä, mikäli Veturimiesten liiton mielenilmaus toteutuu. Ruuhkia voi yrittää välttää ajoittamalla matkustamisen perinteisten ruuhka-aikojen ulkopuolelle, pitämällä etätyöpäivän tai hoitamalla matkat pyöräillen, kävellen tai bussilla.

Veturimiesten liiton mielenilmaus uhkaa pysäyttää junaliikenteen Suomessa maanantaista 14.8. kello 18 alkaen. Mielenilmauksen on ilmoitettu päättyvän tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Tasoristeyksissä kannattaa olla tarkkana myös mielenilmauksen aikana, sillä raiteilla kulkee ratatyökoneita sekä pieniä määriä junia. Lisäksi Venäjälle liikennöivät Allegro- ja Tolstoi-junat kulkevat VR:n mukaan normaalisti.

”Tiistaina kotimaan matkustajajunaliikenne ei kulje koko päivänä. Moni yleensä junalla matkaava joutuu siis pohtimaan, miten hoitaa päivän matkat. Jos suuri joukko valitsee kulkupelikseen auton, voivat varsinkin Helsingin sisääntuloväylät ja kehätiet ruuhkautua aamun ja iltapäivän ruuhkatunteina”, arvioi Liikenneviraston tieliikenteen ohjausyksikön päällikkö Sami Luoma.

Ruuhkien mahdollisuutta lisää myös mielenilmauksen ajankohta. ”Tiistait ovat tyypillisesti vilkkaita päiviä liikenteessä. Monella on tarve matkustaa, sillä lähes kaikki ovat palanneet lomilta sorvin ääreen ja koulutkin ovat jo alkaneet”, Luoma toteaa.

Kolme keinoa ruuhkien välttämiseen

Luoma vinkkaa, että ruuhkia vastaan voi kamppailla kolmella eri tavalla.

1) Lähde matkaan ruuhka-aikojen ulkopuolella

”Jos voit lähteä ajamaan ennen tai jälkeen ruuhka-aikojen, sujuu matkanteko yleensä sujuvammin.”

2) Kokeile matkata pyörällä, kävellen, bussilla tai kimppakyydillä

”Bussilla pääsee yllättävän moneen paikkaan melko kätevästi. Varsinkin lyhyillä matkoilla myös pyöräily ja kävely ovat mainioita kulkutapoja. Lisäksi kannattaa yrittää sopia työ- tai kaveriporukalla kimppakyydeistä, koska ne vähentävät autojen määrää liikenteessä.”

3) Pidä mahdollisuuksien mukaan etätyöpäivä

”Tämä on ainoa varma tapa välttää ruuhkat. Tiistain pitäminen etätyöpäivänä on erittäin fiksu veto, jos siihen vain on mahdollisuus.”

 

Lisätietoa

Tieliikenteen ohjausyksikön päällikkö Sami Luoma, Liikennevirasto, puh. 029 534 3657

Liikennekeskuspäällikkö Tuomas Komulainen, puh. 029 534 3639

Liikenneviraston tieliikennekeskus, Helsinki puh. 020 637 3328

Liikenteen häiriöitä ja ruuhkatilanteita voit seurata Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelussa: http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/. Palvelusta löytyvät muun muassa kelikamerat.

Tarkemmin tietoa mielenilmauksen vaikutuksista junaliikenteeseen löytyy VR:n verkkosivuilta vr.fi sekä Twitterissä @VRpalvelu ja Facebookissa VRYhteisellämatkalla. Mahdollisia vaihtoehtoisia yhteyksiä kannattaa tutkia HSL:n ja bussiyhtiöiden verkkosivuilta.