Hyppää sisältöön

Projektihallinnan asiantuntija Heidi Forssas

Projektihallinnan asiantuntija Heidi Forssas asiantuntijakuvassa ja sitaatti ”Paljon on nähty ja koettu, kun vaan uskaltaa – eikä loppua näy – onneksi”, jonka taustalla tie aurinkoisena kesäpäivänä.

Tehtävä – missä toimit ja mitä teet?

Työskentelen projektihallinnan asiantuntijana hankkeet-toimialalla. Osastoni on hankehallinta, mutta kaikki työtehtäväni ovat projektien toteutus -osastolle kuuluvia. Nykyisessä tehtävässäni aloitin vuonna 2015 ja vastuullani on nimettyjen tienrakennusprojektien talouden sekä asiakirjahallinnon kokonaisvaltainen hanskaaminen toteuttamispäätöksestä liikenteelle valmistumiseen saakka – ja vähän sen jälkeenkin.

Voin tehdä työni toimistolla Itä-Pasilassa tai etänä kotona. Projektin kivijalan muodostavat projektipäällikkö tai -johtaja, mahdollinen projekti-insinööri, hankecontroller ja projektihallinnan asiantuntija – eli tiimityötä parhaimmillaan. Työmailla käynnit auttavat havainnoimaan käytännössä sen, mitä paperilla on sovittu tehtäväksi. Yhtenä Suomen suurimpana tilaajaorganisaationa yritämme näiden kilpailutettujen hankkeiden avulla mahdollistaa kaikille edellytykset mahdollisimman vaivattomaan ja turvalliseen matkustamiseen teillä, rautateillä ja vesillä.

Koulutus ja työkokemus – miten on polku kulkenut?

Koulutukseltani olen yo-merkonomi – jollaiseksi valmistuttiin ennen kuin oli ammattikorkeakouluja. Olen suorittanut myös johdon assistentin tutkinnon. Työn ohessa olen saanut käydä lukuisia ammattitaitoa ylläpitäviä kursseja. Tienaisen urani aloitin Jyväskylässä Keski-Suomen tie- ja vesirakennuspiirissä, joka oli aikoinaan yksi tämän vuoden alusta perustetun Väylän edeltäjävirastoista. Sieltä tieni kulki tänne etelämmäksi ja työni Uudenmaan tiepiirissä Helsingissä aloitin vuonna 1995.

Virastomme nimi on vaihtunut moneen otteeseen ja vuosien varrella myös tehtäväni ovat vaihdelleet kulloisenkin kiinnostukseni mukaan: on ollut mm. taloutta, arkistonhoitoa, reskontraa, viestintää, kansainvälistä toimintaa, johdon assistenttia – lista on pitkä. Vaikka työnantaja pysyy samana, niin tehtäviä ja paikkakuntaa vaihtelemalla saa uutta puhtia tekemisiinsä. Samalla vaihtuvat työkaverit ympärillä ja sehän on oikeastaan sama tilanne, kuin jos aloittaisi uudessa työpaikassa. Kätevää.

Parasta virastossamme – mitä talo tulijoille tarjoaa?

Meillä voit työskennellä avustavista töistä lähtien aina tiukkaan asiantuntijuuteen asti erittäin monipuolisissa tehtävissä. Turhaa pomottamista ei juurikaan esiinny, sillä uusia ideoita kuunnellaan ja niille annetaan tilaa kasvaa. Toimipaikkojen hajasijoittaminen eri paikkakunnille ympäri Suomea antaa mielenkiintoisen tilaisuuden vaihtaa maisemia.

Parasta ovat hyvät tyypit tässä ympärillä, joista osasta on tullut hyviä ystäviä, joiden kanssa ollaan tekemisissä myös työajan ulkopuolella. Olen ylpeä rehdistä työantajastani ja sen antamista mahdollisuuksista työelämässä kehittymiseen ja työssä viihtymiseen henkilöstöetuja unohtamatta. Etätyön tekemistä olemme pilotoineet jo muutaman vuoden ajan hyvin tuloksin. Jos haluaa töihin aina ajan hermolla kulkevaan, muuntautumiskykyiseen ja eteenpäin katsovaan virastoon, niin ehdottomasti paras valinta on Väylävirasto.

Vinkkisi taloon tulijalle

Tule sellaisena kuin olet. Monissa tehtävissä auttaa uteliaisuus, innokas asenne, ennakkoluulottomuus ja oma-aloitteisuus, mutta kyllähän asiantuntijatehtävissä pärjää vähän introvertimpikin. Ota hiljainen tieto vastaan ja uskalla myös muuttaa toimintatapoja, jos katsot sen aiheelliseksi – sinulta löytyy varmasti se tuore näkemys asioiden eteenpäin viemiseksi. Kaikkea ei tarvitse osata heti, vaan vanha sanonta ”työ tekijäänsä opettaa” on edelleen käyttökelpoinen. Me toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Työelämän mottoni

”Paljon on nähty ja koettu, kun vaan uskaltaa – eikä loppua näy – onneksi.”

Kiinnostuitko? Katso Väyläviraston avoimet työpaikat ja hae meille!