Takaisin

Vt 9 Jännevirran silta -hankkeen kevään ja kesän rakennustyöt

Vt 9 Jännevirran silta -hankkeen kevään ja kesän rakennustyöt

Julkaistu 07.04.2017

Siilinjärven ja Kuopion rajalla sijaitsevalla Jännevirran silta -hankkeella rakennustöitä on tehty läpi talven. Syksyllä 2016 käynnistyneessä hankkeessa rakennetaan uusi kiinteä silta sekä parannetaan valtatien linjausta ja tasausta yhteensä noin 3 km:n matkalla sillan molemmilla puolin. 

Syksyn ja talven rakennustyöt ovat keskittyneet pääasiassa sillan alusrakenteen, paalutuksen, peruslaattojen ja pilarien valmistukseen. Tukipilareista kaksi on nyt noussut lopulliseen korkeuteensa. Maantieosuudella ovat käynnissä louhinta- ja maaleikkaustyöt.

Huhtikuun 10. päivä työmaan Kuopion puoleiseen päähän aloitetaan tuomaan sillan ensimmäisiä teräslohkoja. Lohkot ovat 22–28 metriä pitkiä ja 3 metriä korkeita, ja yhden lohkon paino on 40–63 tonnia. Teräslohkot hitsataan ja liitetään yhteen 124 metrin pituisiksi palkeiksi, minkä jälkeen ne työnnetään tunkeilla pilareiden päälle toukokuun loppupuolella. Elokuussa puolestaan aloitetaan sillan kannen raudoitustyöt, ja sillan kannen valu suoritetaan keväällä 2018.

Maantieosuudella Jännevirran sillan Joensuun puoleisessa päässä aloitetaan toukokuussa kiertotien rakentaminen, mikä mahdollistaa maatuen alle tulevan penkereen rakentamisen. Kiertotie otetaan käyttöön toukokuun loppupuolella ja se on käytössä sillan valmistumiseen saakka, elokuuhun 2018. Kiertotiestä ei aiheudu haittaa maantieliikenteelle.

Lisäksi väliaikaisia liikennejärjestelyitä on tiedossa kevyelle liikenteelle toukokuusta alkaen sillan Joensuun puoleisessa päässä. Muutoksista tiedotetaan tarkemmin lähempänä.

Kevään merkkeihin kuuluu myös talven ajaksi suljetun laivaväylän avaaminen 28.4.

Kevään ja kesän aikana hankkeella työskentelee yhteensä noin 65 henkilöä ja 10 urakoitsijaa. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2018.

Seuraa hanketta:
verkkosivuillamme liikennevirasto.fi/vt9jannevirta
Facebook-sivuillamme Vt 9 Jännevirran silta

Lisätietoja:
Hannu Nurmi,projektipäällikkö, Liikennevirasto, 029 534 3574
Mika Huhtala, työmaapäällikkö, Kreate Oy, 0400 691 159


Jännevirran silta on Kuopion ja Siilinjärven rajalla olevan valtatie 9:n silta, joka ylittää Saimaan syväväylän Jännevirran kylän kohdalla. Valtatie 9 on tärkeä Joensuu–Kuopio välinen tie. Hankkeessa rakennetaan uusi kiinteä silta, vanhan sillan ollessa elinkaarensa päässä. Uusi silta varmistaa sujuvan ja turvallisen liikennöinnin maantie- ja vesiliikenteelle sekä kevyen liikenteen kulkijoille. Hanke toteutetaan vuosina 2016–2018.