Takaisin

Vt 4 Oulu-Kemi: Oulujoessa kova virtaama siltatyömaan kohdalla

Vt 4 Oulu-Kemi: Oulujoessa kova virtaama siltatyömaan kohdalla

Julkaistu 14.09.2017

Vt 4:n parannustyöt edellyttävät tarkkuutta myös veneilijöiltä. Jokiuomaa kavennetaan siltatyömaan kohdalla ja joen virtaus on ylimääräisten juoksutusten takia normaalia voimakkaampi.

 Vt 4:n parannustyöt etenevät Oulun kohdalla aikataulussaan. Yksi näkyvimmistä työkohteista on Oulujoen ylittävä kevyen liikenteen silta, jonka rakentaminen kannattaa huomioida myös veneliikenteessä.

Sillan työmaarakenteiden vuoksi jokiuomaa on kavennettu ja veneilijöillä on sillan kohdalla käytössään kuusi metriä leveä kulkuväylä. Aiempaa kapeamman väylän lisäksi veneilijöiden kannattaa huomioida joen lisäjuoksutuksista johtuva, selvästi normaalia voimakkaampi virtaus.  Juoksutukset jatkuvat vielä viikkoja eteenpäin.

Destian työmaapäällikkö Matti Westersundin mukaan kyseinen joen kohta kannattaa ohittaa maltilla.

”Siltatyömaan kohdalla kannattaa olla tarkkana ja huomioida muuttuneet olosuhteet”, hän opastaa. 

Vt 4:n parannushankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta. http://www.liikennevirasto.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi

Lisätietoja:

Matti Westersund
Työmaapäällikkö, Destia Oyj
Puh. 0400 600546
matti.westersund@destia.fi

Risto Lippo
Työpäällikkö, Destia Oy
Puh. 040 583 6128
risto.lippo@destia.fi

 

Vt 4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 155 Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021. 


reaktionapit